Förstfödd

Bok av Joni Nykänen och Johannes Selåker
I denna thriller inträffar en rad grova mord i en liten ort i mellersta Sverige, en ort som håller på att bli avfolkad och fördärvas. En ung journalist och en äldre polis, som gärna ser på lagen på sitt eget vis, försöker utan framgång ta fast mördaren. Till slut väljer några män med mycket makt i den lilla orten att själva fånga mördaren.
5 utgåvor
Välj utgåva
FörstföddSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178353330
FörstföddSvenska - Inbunden
ISBN: 9789178353309
FörstföddSvenska - E-bok
ISBN: 9789178353316
FörstföddSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178353347
FörstföddSvenska - Pocket
ISBN: 9789178353323
Recension 🌸 Förstfödd av Joni Nykänen och Johannes Selåker

Wow vilken bladvändare. Man hålls på ”sträckbänken ” enda tills slutet.
Längtar redan till uppföljaren.
Boken har högt tempo och är verkligen välskriven.
Trots att de är många namn att hålla reda på kommer man lätt in i historien.
Korta kapitel har i princip sträckläst.
Berättelsen kommer in underskinnet på ett rysligt sätt. Man glömmer tid och rum.
Gillar författarnas sätt att skriva.

Har du missa denna grymt spännande bok så måste du bara läsa den.
Förstfödd är första boken i Bruksfallet av den nyblivna deckarduon Joni Nykänen och Johannes Selåker och jag tyckte handlingen lät så lockande.

Språket var lättsamt och flöt på bra under läsningens gång.
Jag gillade verkligen miljön och den norrländska småbyns känslan, det var så mystiskt och gjorde det hela så spännande. Mordfallet var även riktigt intressant och tillsammans med de korta kapitlen så gjorde det att jag sträckläste boken!

Jag dock hade lite svårt att hålla reda på alla karaktärer och i början blandade jag ihop vissa men det blev bättre ju längre jag läste. Jag hade gärna haft något form av släktträd med i boken så att man kunde hålla reda på vilken relation karaktärerna hade till varandra.

Förstfödd bjöd på en spännande läsning och jag ser fram emot att fortsätta med serien när fortsättningen kommer ut!
Oj oj oj, en sån ruggigt bra historia vi har här. Jag hade svårt att lägga den ifrån mig och jag gjorde allt för att stunderna ifrån den inte skulle bli alltför långa. Det går dock väldigt bra att läsa när en står vid spisen, tack och lov. Funkar sämre vid hundpromenader. Nåja, jag nådde snart sista sidan. Romanen är lättläst med korta kapitel och ett bra språk. Känslan av att jag avslutat en riktigt bra bok infann sig. Författarna har åstadkommit en spännande bok rakt igenom. Jag älskar att karaktärerna är udda och luggslitna. Inga polerade ytor här inte!! Det är mörkt och stundtals riktigt otäckt, men där finns också en värme mitt i det hårda och kantiga. Jag hoppas få läsa mer av Nykänen och Selåker. Förstfödd får ☕☕☕☕☕, en hel kanna med andra ord. Läs den!! Jag vill tillägga att bokomslaget är så klockrent utformat. Det väcker både min nyfikenhet och fantasi. Riktigt snyggt jobb, en full kanna även där
En annorlunda och helt oförutsägbar spänningsroman. Vi möter en samling sköra individer i den lilla orten Bruksfallet.

Lauri är övertygad om att det vilar en förbannelse över honom och alla andra förstfödda i släkten i släkten Kivi.

Lauris dotter Aino återvänder till hemorten tio år efter att hennes tvillingbror dog i elden. Men hon vill inte ha någon kontakt med föräldrarna. När flera mord begås inser hon att de kan vara i fara och hör ändå av sig.

Kevin är frilansar som tidningsfotograf, lägger upp smygtagna bilder på Facebook och dämpar ångesten med diverse piller.

Har till en början lite svårt att hålla ordning på alla olika individer. Men det är så rasande bra skrivet att jag snabbt fastnar i boken ändå. Språket är rakt och direkt men de kantstötta karaktärerna beskrivs fint och nästan ömsint.
En mörk och djup spänningsroman, väldigt olik de tidigare spänningsromaner som jag har läst.
Lite ovan att läsa denna typ av deckare men den var bra ändå!