Du måste tala om för barnen att jag älskar dem

Bok av Pia-Lotta Bylund
Under påsken 2017 gick småbarnsföräldern Henrik Bylund från att vara en helt frisk 37-åring till döende. För Henrik, hans fru Pia-Lotta och deras tre barn förändrades livet på ett ögonblick och blev aldrig detsamma igen. Plötsligt täcktes hela hans kropp, på såväl in som utsidan av allvarliga brännskador - och ingen kunde svara på varför.
Jag sträckläste boken, hade svårt att lägga den i från mig. Det är en bok om mycket smärta men också om en väg tillbaka från något hemskt. Boken handlar om Henrik, 37 år, som går från att vara fullt frisk till att några dagar senare vara döende med brännskador över hela kroppen. Allt orsakat av ett receptfritt läkemedel.
Det här är en sann berättelse, en gripande historia som har kunnat skrivas tack vare Pia-Lottas dagboksanteckningar från tiden då hennes man är sjuk. Familjen kastas in i en oviss tid där livet vänds upp och ner. Hur tar man sig igenom något sådant när man inte vet om ens älskade man och pappa ska överleva?

Det är en bra skriven bok, lättläst och den är värd att läsa. Boken ger mig en tankeställare, livet kan förändras snabbt. Ordspråket Carpe Diem - Fånga dagen är inte så dumt! Något många av oss nog behöver bli bättre på.