Josas bok

Marie Nilsson Lind 

"Josas bok - min berättelse" är skriven Marie Nilsson Lind. Författaren är syster till artisten Josefin Nilsson som gick bort i sviterna av en misshandel. Hennes öde uppmärksammande år 2019 i SVT-dokumentären "Älska mig för den jag är". Här ger systern en röst åt Josefin och berättar om deras uppväxt på Gotland till livet som artister i Stockholm.

"Josas bok - min berättelse" är skriven av Josefin Nilssons syster Marie Nilsson Lind. Boken handlar om systrarnas uppväxt på Gotland till livet som artister i Stockholm. Det är en sorglig berättelse, men skriven med värme.

Josefin Nilsson öde har engagerat tusentals människor sedan hennes liv skildrades i den uppmärksammade dokumentären "Älska mig för den jag är" som visades på SVT under 2019. Hon gick bort endast 46 år gammal och sviterna av den svåra misshandeln hon utsattes för var en av anledningarna till hennes sviktande hälsa.

Denna bok ger Marie sin syster en röst. Hon hedrar Josefin genom att beskriva deras minnen. Det är sorg blandat med glädje, kärlek och konstnärskap. Det är en gripande bok som inte lämnar något öga torrt. Alla som blev berörda Josefins öde efter att ha sett SVT-dokumentären bör läsa denna bok. Den går in på djupet i Josefins liv och de svårigheter som hon behövde gå igenom. Det är en vacker bok som hedrar en duktig artist, en stark kvinna och en älskad syster. #brinnförjosefin är inte över bara för att dokumentären inte längre visas på TV.
Josas bok är så mycket mer än dokumentären om henne. Det här är Josefins egen historia, berättad både med hennes egna ord och systern Maries.
Marie berättar historien om systrarnas uppväxt på Gotland, om en olycklig mor och barn som försöker täcka upp för ett äktenskap som inte är lyckligt. Två systrar som inte alls lika varandra till sättet, men som båda två drabbas av psykisk ohälsa vid olika tidpunkter i livet. Josefins historia om tiden tillsammans med den kände skådespelaren berättas även här, men det blir också tydligt att destruktiviteten präglar hennes liv. Allt är inte svart eller vitt. Jag rekommenderar verkligen denna bok.