Equidae

Bok av Lovisa Wistrand
År 2043. Äventyr, faror och förbjuden kärlek i ett dystopiskt Afrika. Afryea har alltid fascinerats av det farliga och trots att det är förbjudet gör hon allt för att få skymten av människor. Tillsammans med likasinnade bor hon i en by bland de ödsliga afrikanska bergen. Skyddad från faror och jägare tillbringar hon större delen av tiden i djurhamn och får inte lämna samhället. Är människor så hemska som alla påstår? Finns varjägare på riktigt? Hur skulle det kännas att leva i en människostad? Hon vill ut, upptäcka världen och uppleva äventyr. När Afryea blir tillfångatagen av varjägaren Dover uppfylls hennes önskan, men inte alls på det sätt hon tänkt sig. Savanner, ödemark och mystiska djungler. Nu måste hon göra allt för att fly och ta sig hem igen. Men vad gör man när man utvecklar känslor för personen som leder en rakt mot döden?
Jag är en sådan som ytterst sällan läser baksidan av en bok (ja jag dömer en bok hur framsidan ser ut, jag vet och jag skäms) så jag blev ytterst förvånad när jag inser vad den här boken handlar om. Jag hade reda hört att från tidigare att den skulle vara om häst hamnskiftare som utspelar sig i Afrika men jag hade helt och hållet räknat med att det skulle bli en typisk kärlekshistoria där mannen är den som skiftar. GUD VAD FEL JAG HADE!

Den här boken är så himla unik i sitt slag och jag har aldrig läst något som den här tidigare och jag verkligen älskar det. Den här boken är ganska lång, en tegelsten faktiskt och jag kunde inte sluta läsa alls. Om det inte vore för jag hade jobb skulle jag lätt kunnat läsa ut den i en sittning för jag var verkligen fast och det här är den boken som verkligen presentera mig hur fantastisk Lovisa Wistrand är (har läst en bok av henne tidigare om dinosaurer och var inte helt 100 % såld på den). Den här kvinnan kan verkliga skriva! Berättelsen var spännande och känslorna mellan karaktärerna känns så verklighetstrogna att det känns som man faktiskt är där.

Den här boken är magisk. Det allt jag har att säga om den här. MAGISK!
"Den här tror jag att du kommer att gilla", står det i boken innan författarens signatur och visst fick hon rätt. Equidae är ett härligt äventyr som känns nytt och unikt. Inte minst tack vare de afrikanska miljöerna. Lägg sedan till skepnadsskiftare i alla möjliga former och förbjuden, för att inte säga omöjlig, kärlek... Det blir väldigt underhållande och passar självklart den som gillar både romantik och fantastik! ❤️🔥🐎