Farliga affärer

Bok av Ellinor Wessel
Johan Wagner är mycket lyckligt lottad – han har fru och tre barn som han älskar och ett stort luxuöst hus. Han driver också ett mycket framgångsrikt företag. En dag försvinner han spårlöst. Då visar det sig att Johan har en älskarinna – en betydligt yngre kvinna vid namn Emily. Emily och polisen Thomas förs samman genom sitt letande efter Johan.
3 utgåvor
Välj utgåva
Farliga affärerSvenska - Inbunden
ISBN: 9789189007864
Farliga affärerSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789189007888
Farliga affärerSvenska - E-bok
ISBN: 9789189007871
Johan Wagner har allt man kan önska sig: ett framgångsrikt bilhandelsföretag, flera lyxiga hus i världen och en fantastisk familj. Men när han en dag försvinner uppdagas även en älskarinna, den 15 år yngre Emily.
Egentligen tyder ingenting på brott men polisen Thomas blir allt mer övertygad om att någonting inte stämmer och Emily håller med. Båda förenas i sökandet efter Johan och innan dem vet ordet av har alla förvandlats till brickor i ett farligt spel av makt, pengar och internationella intressen.

Jag tycker absolut att boken är bra, polisarbetet och en historia jag inte läst i en deckare förut. MEN slutet, för mig är det helt orealistiskt och tyvärr drar det ner betyget.
Jag hoppas att författaren skriver fler böcker då jag absolut ser stor potential.
Boken handlar om Johan som utåt sett har allt, ett framgångsrikt bilföretag, lyxigt hus, fru och barn. En dag försvinner han och ingen vet vart han är, i samband med hans försvinnande uppdagas det att han har en älskarinna, Emily som är anställd som regionchef på Porsche. Man misstänker inte något brott men poliskommissarien Thomas blir alltmer övertygad att något inte står rätt till.

Boken har ett snabbt tempo och det händer mycket och den håller en röd spännande tråd. Stundtals lite rörig för mig och då tappar jag en stund tråden, men hittar snart tillbaka igen. Korta kapitel, vilket jag uppskattar mycket. Väldigt kul att boken är skriven i en miljö som iaf jag inte är så bekant med, den lyxiga bilbranschen. Jag tycker att författaren beskriver miljöerna bättre än karaktärerna i vissa lägen och det kanske är det som gör att jag uppfattar boken som lite rörig emellanåt. En lovande debutbok med ett grymt slut - en riktig cliffhanger, så nu hoppas jag på en fortsättning.