Alla fingrar gröna

Bok av Theres Lundén och Johannes Wätterbäck
"Alla fingrar gröna" är en praktisk handbok för alla som vill lyckas med sin grönsaksodling. Författarna Johannes Wätterbäck och Theres Lundén ger läsarna konkreta tips om hur, var och när de kan odla. De har en lång erfarenhet av att odla grönsaker och nu delar de med sig av sin kunskap.
"Alla fingrar gröna" är en grön handbok för alla nybörjare som vill lyckas med sin grönsaksodling samt för erfarna odlare som vill förbättra sin skörd. Författarna Johannes Wätterbäck och Theres Lundén ger läsarna konkreta tips om hur, var och när de kan odla. Författarna har en lång erfarenhet av att odla grönsaker och nu vill de dela med sig av sin kunskap och framför allt odlingsglädje.

Att odla sina egna grönsaker är en av de trendigaste sakerna du kan göra just nu. Förutom att det är gott och att du har full kontroll över uteslutandet av bekämpningsmedel och kemikalier, så är det även väldigt roligt. En stor fördel med denna bok är att den bevisar att det är möjligt att odla överallt. Du kan ta hjälpa av bokens handfasta tips oavsett om du bor i en liten lägenhet i stan eller i ett stort hus på landet.

Denna bok passar perfekt för dig som gillar att odla, men även du som skulle vilja prova på att ha en egen liten grönsaksodling. Bokens är fylld av smarta tips som passar bra för nybörjare såväl som de som redan har gröna fingrar. Boken är pedagogisk och praktiskt utformad och guidar läsaren steg för steg. Här ges tips från valet av frön och jord ända tills det är dags att skörda. Självklart är boken full med råd om hur man ska skörda sina grödor och maximera chanserna att kunna skörda året runt.

Det är nästan omöjligt att inte bli sugen på att odla sina egna grönsaker efter att ha läst denna bok. Innan jag bläddrade igenom "Alla fingrar gröna" hade jag inga tankar på att odla grönskar, men direkt efter började jag planera mina egna lilla odling på balkongen. En väldigt härlig bok!