Världens löpning

Bok av Per J Andersson
Resemagasinet Vagabond listar de 36 bästa rundorna i 13 olika städer världen över. Städerna som inkluderas är Stockholm, Köpenhamn, New York, Paris, Prag, London, Berlin, Bangkok, Rio de Janeiro, Rom, Barcelona och Kapstaden. I varje stad delar erfarna löpare med sig av de bästa rundorna för sevärdheter samt en kort och en lång runda.
Världens löpning från resemagasinet Vagabond är en inspirerande bok. Här listar de några av de bästa rundorna i 13 olika städer, bland annat Kapstaden, New York och Rio de Janeiro. Med vackra fotografier och informativa kartor väcker de definitivt reslusten. Här finns det även generella resetips på hotell och restauranger i respektive stad. Med andra ord är denna bok en omfattande reseguide, men med ett extra fokus på just löpning.

Jag fick denna i present och jag tycker framför allt att den är väldigt inspirerande. Även om jag hittills inte har sprungit en enda av rundorna så har jag bläddrat igenom boken många gånger. Jag gillar framför allt att de låter erfarna löpare från varje stad dela med sig av sina bästa tips. En väldigt härlig bok!