Drakens Dotter, #2

Viljornas krig

Bok av Ulrica Edvinsson Sundin
Rachel och Nicki försöker få ut Mark från den psykavdelning han blivit inlåst i efter ha ansetts förvirrad. Men drakdemonerna hotar både dem och Mark så de måste skydda sig. De försöker också rädda den starka Drokina som blivit inlåst i Drakdemonernas rike av drakdemonen Rexmond. Viljornas krig är del två av sex i fantasybokserien Drakens Dotter.
Wow wow wow!
Jag var riktig förtjust i Drakens Dotter Resans Början som jag läste förra månaden men jag måste säga att uppföljaren är snäppet bättre. Denna tegelsten på över 500 sidor gick så otroligt snabbt att läsa och när sista sidan var läst så ville man bara ha mer. Så jädrans glad över att jag har fortsättningen redan hemma då jag inte är redo att säga adjö till Drokina och gänget. Är dock nervös över att läsa fortsättningen då jag vet att resten av serien inte har kommit ut och både denna bok och första boken slutade lite i en cliffhanger.

I den här boken får man följa Drokina som blivit kidnappat, och hon är fortfarande lite bad-ass som hon var i första boken. Det var ett tag jag var orolig över henne så som Rex var men hon hittade snart tillbaka till sig själv. Och på tal om Rex, min älskade Rex. Jag vet inte om jag ska tycka om honom men jag verkligen älskar honom. Jag antar att Drokina är menad för Mark men Rex är så himla, alltså jag kan inte förklara honom för fin passar verkligen inte in. Men det är något med killar som ska vara "onda" men innerst inne har de känslor och känsliga, jag bara faller för dom. Jag har verkligen inget emot Mark, jag tycker om honom men han är inte Rex. Kanske hitta ett annat kärleksintresse till honom så jag kan få min ship mellan Drokina och Rex, pretty please.

Man får även följa Nicki och Rachel och gänget och hur de gömmer sig från resten av världen. Jag kunde tycka att dessa kapitel kunde vara lite långtråkiga ibland men samtidigt som det behövdes för att få mer information om gänget och mer bakgrunds fakta om Nicki och Rachel, en bakgrundshistoria som till slut blev riktigt spännande. Även slutet av boken gjorde en hel omvändning med dessa karaktärer som verkligen förvånade mig, speciellt slutet. Slutet herregud, det såg jag verkligen inte komma. Shit säger jag bara.

Det som är nytt med den här boken är att man får ett nytt perspektiv som man får följa, Damien, som är Drokina bror. Hans kapitel även de kunde vara lite småsega under vissa perioder och sedan bam, får man reda på sjukt mycket och saker händer från höger till vänster. Damiens kapitel var en otroligt viktig del med att förstå mer av Drokina bakgrund historia samtidigt som man får lära känna hennes bror. Deras pappa är verkligen ett svin och jag önskar jag kunde strypa honom.

Jag är så glad över att det finns LGBT element i den här boken som inte kändes krystade eller bara där för att de behövdes. Det kändes naturligt och att det passade karaktärerna samtidigt som det inte kastas i ansiktet på läsaren med "TITTA JAG HAR EN LGBT KARAKTÄR".
Verkligen stående applåder från mig.