Inconspicuous Consumption

Bok av Tatiana Schlossberg
Även om Schlossberg erbjuder förslag till många av de angelägna frågorna, så medger hon att vår krusningseffekt på klimatförändringarna är förvirrande och det är svårt att veta vad man bör göra. När vi fortsätter att pressa jorden till dess gränser är Inconspicuous Consumptionen uppmaning till vår framtida framgång och överlevnad på denna planet vi kallar vårt hem.
Dagligen översvämmas vi med rapporter om de förödande effekterna som klimatförändringen har på vår planet. Precis när vi trodde att vi hade hört allt så presenterar den tidigare New York Times vetenskapsförfattaren Tatiana Schlossberg nya frågor i spetsen på sin debutbok: Inconspicuous Consumption, där hon beskriver hur våra individuella vanor och produkter som vi använder spelar en viktig roll det förändrade klimatet vi nu har orsakat.

Schlossbergs rapporteringskompetens är en enorm tillgång när det kommer till att förklara hur vi lyckats satt oss själva i denna situation, varför det betyder något och vad vi fortfarande kan göra för att ställa allt till rätta igen. Hon målar inte upp en vacker bild och hon håller inte läsaren från sanningen, Schlossberg delar med sig av den tuffa sanningen utan att hålla tillbaka. Men hon gör sitt bästa för att lätta på stämningen genom att blanda kall, hårda fakta med ett humoristiskt skrivande och intressante anekdoter och berättelser.