Rum 213 - Hela triologin

Mebel-trilogin
Bok av Ingelin Angerborn
Mebel-trilogin består av tre fristående böcker skrivna av den prisade barnboksförfattaren Ingelin Angerborn. Först ut i serien är Rum 213, som följs av Sal 305 och Fyr 137. I böckerna får vi följa de tre tjejerna Elvira, Bea och Meja i olika miljöer där de råkar ut för till synes övernaturliga händelser. Tillsammans försöker de hitta sanningen.
Den omåttligt populära Fyr 137 är tredje boken i den fristående Mebel-trilogin, där de övriga två titlarna, Rum 213 och Sal 305, också blev braksuccéer när de kom ut.

I Fyr 137 får vi följa med på ett spännande äventyr i fyren där två stora, mörka ögon stirrar ut genom fönstret och där någon ristat sitt namn i grunden. De tre huvudkaraktärerna, Elvira, Bea och Meja, söker dessutom efter ägaren till den dagbok de hittar vid Svartudden och försöker ta reda på om det finns någon som helst sanning bakom de spökhistorier som de hört berättas om den mystiska fyren.

I Sal 305, som är en fristående fortsättning på den första delen i Mebel-trilogin, kretsar handlingen kring Elvira som råkar ut för en cykelolycka och hamnar på sjukhus där det händer en hel del konstiga och oförklarliga saker. Kan det verkligen vara hjärnskakningen som gör att hon ser saker, eller finns det någon annan förklaring...?

Rum 213 är första delen av de tre böckerna om Elvira, Bea och Meja. I den boken åker de på kollo tillsammans och hamnar i rum 213 - ett rum som det går otäcka rykten om. Som att det spökar och försvinner saker, till exempel...