Rapport från ett slakteri

Bok av Lina Gustafsson
I det här reportaget från ett slakteri skildrar Lina Gustafsson en bransch som sällan uppmärksammas. Lina är veterinär och börjar jobba på ett slakteri där hon kontrollerar att lagar följs och att djuren är friska. Här berättar hon om livet vid de löpande bandet, våldet mot djuren, hur samvetet ställs mot avtrubbningen men också om humorn och gemenskapen som växer fram i arbetets monotoni.
En fängslande bok med viktigt innehåll. Hur den svenska gris slakteriet får hållas. oken är skriven i lätt skrift av som ur en dagbok av en veterinär som jobbade i 3 1/2 månad på ett slakteri.
Boken drar verkligen till sig en direkt.
Många frågor snurrar runt i huvudet under läsningen.

Är detta ok? Får man verkligen göra så? Borde ingen gör något åt grisarna? Inhängningarna? Vattnet?
Bedövningen...

Det var några tankar som kom till mig och som stannade kvar efter boken. Tycker du att detta är ok?
Så viktig bok som alla bör läsa! Om hur det fungerar i ett slakteri och hur det är att arbeta där. Den gör en illa till mods och väcker känslor men medför en medvetenhet kring köttindustrin och sin egen köttkonsumtion.
Det här är boken som fick mig att sluta äta gris! En oerhört stark skildring av det monotona arbetet på ett slakteri av veterinären som ville göra skillnad för de djur som dagligen transporteras för att bli mat på våra bord. Trots att hon själv är vegan, vilket hon inte riktigt vill ta upp i lunchrummet, beskriver hon sina kollegor på ett värdigt sätt.. även om deras arbetsmetoder ibland är fasansfulla. Medryckande och personligt!