Hasse Alfredson

Bok av Kalle Lind
Den här stora biografin om underhållaren Hasse Alfredson täcker in hela hans spännande liv. Från barndomen i Helsingborg, via studenttidernas glada och spexande dagar i Lund, första jobbet på Radiotjänst till skapandet av AB Svenska Ord. Hasse Alfredson var en folkkär svensk komiker, författare, skådespelare, regissör, filmskapare och mycket mer. I denna biografi skildras en mångfacetterad bild av en av de största i den svenska underhållningens historia.
En djup och överraskande intressant bok om hans liv. Boken tar upp både det glada utåtlivet och det struliga bråkiga personliga livet. Den näst bästa biografin jag läst efter Jean Paul Sartre bok Orden. Rekomenderas att läsa och diskutera.
En utförlig biografi över Hasse Alfredsson! Här ryms hans samarbeten med Tage Danielsson, hans uppväxt men också hans egna projekt. Humor, värme och glädje blandas med sorg. Det är en rejäl bok, över 600 sidor men den är kryddad med bilder så den känns ändå luftig. Ett måste för alla som älskar Hasse Alfredsson!