Historieresan - En krokig berättelse om Sverige under 1000 år

Christoffer Rönnbäck

"Har du en historieintresserad ung person i din närhet? Då kan den här boken vara den perfekta julklappen!"

Barnboksprat

En levande, spännande och vindlande resa genom Sveriges historia från enkla vardagsbestyr till stora omvälvande skeenden, från vikingatid till idag.

Christoffer Rönnbäck och Ebba Svennung som arbetat med tv-serierna Historieätarna och julkalendern Tusen år till julafton, har skrivit en bok som väcker nyfikenhet för historiens människor och liv.

Annika Huett är illustratör och formgivare som arbetar både i Sverige och internationellt.

"En perfekt sagostund och historielektion i ett: Historieresan är en faktabok om Sverige genom 1 000 år, skriven på ett lustfyllt och lättsamt sätt. (...) Med de humoristiska illustrationerna av Annika Huett blir det skojig läsning för hela familjen."

Nadja Jönsson, Femina

"Tycker du det är trevligt med bildade ungar? Då rekommenderar jag starkt den här boken (i julklapp). Kul, klok och bra."

Lotta Lundgren

"Fantastisk historiebok med roliga illustrationer och begriplig, spännande fakta"

Underbara Clara

"Lättillgängligt och roligt att läsa."

Sofies bokblogg

"Glatt humör bär texten från spottkoppar och dasskärringar ända fram till fluortanten."

Expressen Kultur

"Intresseväckande historiska detaljer i Sveriges historia. (...) Roligt skriven och en bra aptitretare. "

Dagens Nyheter

Mindre

"Har du en historieintresserad ung person i din närhet? Då kan den här boken vara den perfekta julklappen!" Barnboksprat En levande, spännande och vindlande resa genom Sveriges... Mer

Jag älskar denna bok! Jag gillar verkligen att det är en faktabok som inte är som en faktabok. Jag hade älskat att läsa denna när jag var i 6-9 årsåldern, även om jag inte gillade att läsa då. Jag gillade inte alls faktaböcker när jag var liten, men denna tror jag att jag hade tyckt om. Jag gillar att det är ganska enkla beskrivningar av hur det var förr och att författarna har valt stora händelser men med roliga detaljer. Som till exempel hur man trodde att lössen skulle försvinna. Den är rolig och beskrivande men inte långtråkig!
Jag gillar även illustrationerna och utformningen av boken. Jag gillar att boken är så stor och den har en rolig och lockande framsida!