Iggy 4-ever

Bok av Hanna Gustavsson

Iggy 4-ever är en lyhörd och sympatisk helvetesskildring som kommer att dröja kvar länge, länge hos sina läsare. Jonas Thente, DN

Det här är faktiskt bland de bästa tonårsskildringarna jag läst. Roger Wilson i QX

Aldrig har ett tafatt tonårshångel känts lika äkta. Björn Barr, Expressen

Iggy går i åttan och hatar sitt liv i största allmänhet. Skolan är tråkig, killarna är störiga och stämningen mellan henne och bästisen Julle blir allt mer irriterad. Till råga på allt går Iggys mobiltelefon sönder och katastrofen är ett faktum. Iggys mamma är trött på att inte kunna kommunicera med sin dotter. Incidenten med mobiltelefonen blir droppen, och Iggy försöker desperat hitta en lösning på problemet.

I ett försök att fly de störiga killarna i skolmatsalen hamnar Iggy och Julle med ett gäng i nian som de blir kompisar med. Det blir starten på något nytt och spännande, samtidigt som en ny rivalitet blossar upp. I Nattbarn, som belönades med Urhunden för 2013 års bästa svenska seriebok, fick vi lära känna Iggy en kantig tonåring som utstrålar lika delar osäkerhet och integritet. Många läsare tog henne till sina hjärtan, och nu får vi äntligen följa hennes vidare öden.

Iggy 4-ever nominerades till Augustpriset och till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris.

Hanna Gustavsson är född 1985 och uppvuxen i Solna. Hon är utbildad på Konstfack.

Mindre

Iggy 4-ever är en lyhörd och sympatisk helvetesskildring som kommer att dröja kvar länge, länge hos sina läsare. Jonas Thente, DN Det här är faktiskt bland de bästa... Mer

2 utgåvor
Välj utgåva
Iggy 4-everSvenska - Pocket
ISBN: 9789177750703
Iggy 4-everSvenska - Pocket
ISBN: 9789170378287
Jag tycker boken är bra! Den är väldigt igenkännande och jag tycker att Iggy är en normal tonåring och har vanliga känslor som en tonåring brottas med. Jag gillar att Iggy är just en "vanlig" tonåring med problem och utanförskap. Jag gillar även tecknarstilen väldigt mycket!
Jag är alltid lite kluven när jag läser serieböcker vad jag egentligen tycker. Men jag tror jag börjar gilla serieromaner mer och mer. Kanske tack vare denna bok som är så bra och viktig!
Jag missuppfattade att detta var den andra boken om Iggy men det gjorde inte så mycket att läsa denna först. Jag har ju i och för sig inte läst den första ännu men efter att bara ha läst denna gjorde det inget!