Döda talar inte (Zigic och Ferreira, del 2)

Tell no tales
Bok av Eva Dolan
Nominerad til Theakston Old Peculier Crime Novel of the Year 2016 »En av årets bästa kriminalromaner« | GUNILLA WEDDING, SKÅNSKA DAGBLADET »Eva Dolan har en osannolik förmåga att göra väldigt bra historier av etniska motsättningar i det nya England.« | LOTTA OLSSON, DN Det är tidig gryning i Peterborough. Europeiska gästarbetare väntar på att plockas upp och köras till sina skift när en bil i hög hastighet kör rakt in bland dem. Föraren avviker från platsen och lämnar död och förödelse efter sig. Kriminalarna Zigic och Ferreira kallas in från hatbrottsenheten för att utreda fallet. Snart finns en starkt misstänkt gärningsman, och smitningen ser ut att kunna klaras upp fort. Till Zigics och Ferreiras stora lättnad, eftersom de är mitt uppe i ett fall med obehagliga nynazistiska övertoner. Ferreira tror att den lokale politikern Richard Shotton, ledare för ett nyligen etablerat högerextremt parti, kan vara involverad. Trots hans tidigare karriär inom Royal Air Force och hans politiskt korrekta brasilianska hustru, som pressen älskar. Men är Shottons extremistiska parti en täckmantel för något ännu mycket farligare? Och finns det dolda förbindelser mellan de båda fallen? Döda talar inte är den andra boken om Zigic och Ferreira. EVA DOLAN är en brittisk kriminalförfattare som redan som tonåring nominerades till en CWA Dagger för »opublicerade författare«. Lång väg hem [Long Way Home], hennes debutroman, var första delen i en av de mest uppmärksammade nya brittiska kriminalserierna på senare år. Döda talar inte är den andra boken i serien. »En perfekt balans mellan å ena sidan mörka brott och kriminaltekniskt arbete, och å andra sidan skildringen av de socialekonomiska faktorer som gjort Peterborough till en av Englands verkliga armhålor.« | PER-AXEL SVENSSON, KRISTIANSTADBLADET »Jag har fastnat för den här serien så nu gäller det bara att skaffa nästa del så jag får fortsätta att läsa om hatbrottsenheten i Peterborough.« | BOKLYSTEN »Definitivt en av årets bästa deckare.« | LOTTA OLSSON, DN om Eva Dolans Lång väg hem
8 utgåvor
Välj utgåva
Döda talar inteSvenska - Pocket
ISBN: 9789175791944
Döda talar inteSvenska - Inbunden
ISBN: 9789176458563
Döda talar inteSvenska - Pocket
ISBN: 9789177017172
Tell No TalesEngelska - Ljudbok
ISBN: 9781473522107
Döda talar inte (Zigic och Ferreira, del 2)Svenska - E-bok
ISBN: 9789176458709
Tell No TalesEngelska - Pocket
ISBN: 9780099584384
Tell No TalesEngelska - E-bok
ISBN: 9781448163298
Tell No TalesEngelska - Inbunden
ISBN: 9781846557781
Andra delen om Zigic och Ferreira som på hatbrottsenheten utreder två mord där muslimska män sparkats ihjäl. När tre arbetare med östeuropeiskt ursprung blir påkörda vid en busshållplats får de ta sig an även den utredningen. Till en början verkar det inte finnas något samband men kanske finns det det i alla fall? Dystert, välskrivet och med teman som känns aktuella.
En bil kör i hög hastighet rakt in i 3 gästarbetare som väntar på att bli upplockade och körda till sina jobb. 2 av dem dör och den tredje skadas svårt.

Samtidigt misstänks ledaren för ett högerextremistiskt parti vara involverad i två mord med tydliga nazistiska inslag.

Finns det något som sammanbinder de båda fallen?

Zigic och Ferreira från hatbrottsenheten kopplas in.

En utmärkt deckare med bra tempo, trovärdig, om än inte så munter, handling och väl beskrivna karaktärer.