Leonora och glasplaneten

Bok av Helen Johansson

Leonora bor på planeten Junoo, och en morgon kan hon inte motstå frestelsen att provflyga sin nya rymdfarkost. Med hjälparen Bobo som enda sällskap kraschar hon på Glasplaneten, där det visar sig att rymdpirater härjar - Hur ska Leonora någonsin komma hem igen?

Leonora och Glasplaneten är första delen i något så ovanligt som en gripande science fictionserie för barn. Boken handlar framför allt om mod och att våga stå upp för sig själv.

"Välskriven science fiction för sex- till nioåringar är verkligen inte vanligt förekommande. Men Helen Johansson hanterar stoffet med en imponerande självklarhet. Den viktigaste förklaringen till det är förstås att hon har en god historia att berätta. Redan öppningen är hisnande och inte blir det mindre nervpirrande." -Peter Grönborg, Borås Tidning

Mindre

Leonora bor på planeten Junoo, och en morgon kan hon inte motstå frestelsen att provflyga sin nya rymdfarkost. Med hjälparen Bobo som enda sällskap kraschar hon på Glasplaneten... Mer

Jag gillar boken! Jag gillar att boken är spännande och underhållande. Jag gillar att boken handlar om rymdvarelser och att Jorden är med på ett litet hörn. Jag tycker boken är lagom i längd med tanke på att det är flera böcker om Leonora. Hade jag inte vetat att det fanns fler böcker i serien hade jag nog tyckt att boken är lite för kort, men nu tycker jag inte det gör något. Jag gillar att rymdpiraterna egentligen inte är onda. Jag gillar att boken känns väldigt inkluderande och det känns kärleksfullt. Det gillar jag verkligen!
Jag tycker om att bokens språk är väldigt enkelt. Det är en bra "läsa själv-bok".
Jag tycker verkligen om boken och rekommenderar den till alla som tycker om spännande äventyr!