Solsken och parmesan

Christoffer Holst 

Den före detta dansbandsstjärnan Rasmus och hans syster Hilda bestämmer sig för att åka på en matlagningsresa till Toscana. Rasmus vill komma över sitt ex och Hilda vill ge utlopp för sin passion. Men redan på Arlanda går resan snett. Istället för Toscana skickas de på en matlagningskurs i Öregrund i Roslagen. Deltagarna kommer snabbt varandra nära, men snart avslöjas deltagarnas hemligheter….

3 utgåvor
Välj utgåva
Solsken och parmesanSvenska - Inbunden
ISBN: 9789188801524
Solsken och parmesanSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178275656
Solsken och parmesanSvenska - E-bok
ISBN: 9789188801531
Vill du läsa något soligt, härligt, friskt och fräscht? Då har du rätt bok här!
Boken innehåller härliga miljöer och människor. Den bjuder på sommar och sol, kärlek och sorg, god mat och goda drycker.
Jag tycker om språket och den härliga humorn, jag tycker helt enkelt om författarens sätt att skriva!
En rolig och lite sorglig feelgood om en grupp människor som alla olika hemligheter som ställer till det för dem. Perfekt sommarläsning!
Jag ger den här boken 5 av 5 möjliga! Helt enkelt en underbar sommarbok! Jag skrattade högt flera gånger. Den hade allt jag önskar få ut av en modern feelgood. Christoffer Holsts humor är full av igenkänning och hans förmåga att sätta ord på alla de märkliga tankar som kan försiggå i ens huvud när man hamnar i märkliga situationer, är i min värld fantastisk och det blir bara så roligt.
Hilda är en underbar karaktär och jag önskar att hon fanns på riktigt. Hade velat ha henne som bästa vän. Jordnära, skämmig, rolig, glad, förstående, rar, full av empati och samtidigt med sina egna moraliska tillkortakommanden, till följd av hennes mänsklighet. Inte alls försynt och helt utan offerkofta. Älskade henne från hennes första kapitel. Mer Hildor åt folket säger jag!
Boken hade ett bra driv, väl använda miljöskildringar så att man verkligen kunde leva sig in. Jag var där. Jag har också varit på matlagningskurs i Roslagen med de här människorna! Tack för semestern! Behöver jag säga att karaktärerna var trovärdiga och mycket levande? Dessutom var berättelsen inte förutsägande på det sätt som jag kan uppleva annan feelgood, där man efter 2 kapitel redan räknat ut hur det kommer att sluta, man har redan räknat ut konflikten, vad “hemligheterna” är och hur saker och ting hänger ihop. Nej, Solsken och parmesan bjöd på överraskningar och holy shit moments. Tycker dessutom att det är mycket i historien som känns nytt. En avdankad dansbandsspelare liksom? Av alla saker den här karaktären hade kunnat vara, så var han dansbandsspelare. Det är ju jätteroligt! Blir genast nyfiken på författarens egna relation till musik. Får komma ihåg att fråga om jag ser honom på någon bokmässa framöver.
Till skillnad från vad jag sett andra säga, så tycker jag inte alls att det var svårt att hänga med i vem det handlade om, när det byttes perspektiv. Det var tydligt och konsekvent och jag älskar att man inte behövde uppleva samma scen om och om igen, fast från olika karaktärers perspektiv, utan att när det var byte av perspektiv, så hamnade man där man senast var i berättelsen från tidigare karaktär. Så det blev inte en massa upprepningar. Stort plus!
Boken innehöll en rejäl portion dramatik och spänning, på ett sådant sätt att man känner att det här rör sig om helt vanliga människor som man går förbi dagligen på gatan - men att livet är spännande - människor är spännande. Lättsmält, samtidigt som den också behandlar känslor som sorg och förlust, hantering av det och hur man går vidare. Vackert skildrat med mycket humor och kärlek.
En fantastisk feelgood bok som man mår bra av. Jag tycker den är extra bra eftersom jag bor i Roslagen och hade en del igenkänning faktorer. Rekommenderas varmt. Kommer att läsa fler av författarens böcker.
Solsken och parmesan är en riktigt härlig feelgoodbok som gör att man blir väldigt sugen på god italiensk mat. Den sista halvan av boken läste jag ut nu i kväll, jag kunde inte lägga den ifrån mig. Ni vet den där känslan: bara ett kapitel till... eller jag läser två till... och några hundra sidor senare är visst boken slut.

Den här boken är fylld av härliga sommarkänslor, god mat, ny vänskap och kärlek. Men som i de flesta feelgoodböcker finns det även sorg, besvikelse, längtan efter kärlek och ensamhet. Jag kan starkt rekommendera den här boken till alla feelgoodälskare därute! ❤️❤️❤️

Boken handlar om en liten grupp människor som bokat in sig på en matlagningsresa till Toscana. På Arlanda får de reda på att hotellet de ska bo på i Italien har brunnit ner. Istället hamnar de på ett mysigt värdshus i Öregrund som ligger på Roslagens kust.
Christoffer Holst har skrivit en underbar härlig feelgood som värmer i hjärtat att läsa. Den triggar igång smaklökarna med all den goda italienska maten. Storyn är charmig och lättsmält. Helt klart läsvärd.
Den här boken kommer få dig att vilja lyssna på dansband och laga pasta när du har läst ut den. En härlig feelgoodbok när det är som bäst! Christoffer Holst skriver på ett sådant sätt att man hela tiden är nyfiken på att veta hur det ska gå och lista ut vissa saker och bibehåller på så vis intresset hela tiden. Jag läste ut den i ett svep då jag inte ville lägga ifrån mig den utan att få veta hur det skulle gå för Rasmus och de andra karaktärerna.

Läs den om du gillar feelgood, du kommer inte att bli besviken!
Det är en ganska klassisk feelgoodbok, men den innehåller mycket mat och vin. Dessutom dyker det upp många sköna och fnissframkallande kommentarer särskilt i samtalen mellan Carina och hennes man.
Härlig feelgoodbok som lockar till en hel del skratt. Sätter igång lusten att laga god italiensk mat samt får en att längta till svensk sommar och besök vid havet. Perfekt bok att läsa nu när resorna till Europa får dröja ett bra tag till!