Tolken

Jenny Runesson 

Elsa arbetar som tolk och kallas in för att tolka i ett polisförhör. Det visar sig snart att det handlar om ett mord och Elsa dras in i denna mordutredning och snart inser Elsa att både hon själv och hennes familj befinner sig i en ytterst friskfylld och farlig situation.

2 utgåvor
Välj utgåva
TolkenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789188867360
TolkenSvenska - Pocket
ISBN: 9789188867636
Visa pris inkl. frakt Inkl. frakt
Book Outlet
178 kr fri frakt
Tolken
178 kr
Bokus
189 kr
Laddar in senaste priserna...
fri frakt
Tolken
189 kr
Adlibris
189 kr
Laddar in senaste priserna...
fri frakt
Ej verifierad butik
Tolken
189 kr
Ginza
195 kr
Laddar in senaste priserna...
+ 39 frakt
Bokbörsen (begagnade böcker)
150 kr + 59 frakt
Tolken
150 kr
Tolken
248 kr
Boken Tolken är den första delen om Elsa som arbetar som tolk. Boken utspelar sig i Luxemburg där också författaren bor. Elsa blir inkallad mitt i natten att tolka en ung svensk kvinna som varit bortrest och kommer hem och finner sin pojkvän död i en fåtölj. De misstänker att pojkvännen har blivit mördad då de hittar nålstick i hans hand. Elsa blir snart indragen i en mordutredning som visade sig vara farligare än hon kunnat föreställa sig och hennes familj tillvaro är hotad.

Boken var lättläst, välskriven med ett bra driv genom hela boken så WOW vilken debut för författaren, jag fastnade direkt i boken och jag hade svårt att lägga ifrån mig den. En spännande bladvändare med oväntade tvister, även om jag hade mina aningar om vem det var så höll boken mig i halster till slutet. Jag tycker att författaren skriver om viktiga och berörande aktuella samhällsproblem som droger, prostitution, psykisk ohälsa.
Det här är en riktigt bra bok från en debuterande författare, boken utspelar sig i Luxemburg där även författaren själv bor. Jenny Runesson tar upp viktiga ämnen i sin bok, psykisk ohälsa, prostitution och droger. Boken är en bladvändare, lättläst, spännande och den har ett oväntat slut. Jag ser fram emot nästa bok som är fortsättningen på serien om tolken Elsa.
Luxemburg. En ung kvinna hittar sin pojkvän död. Tolken Elsa kallas in att delta i förhöret och plötsligt är hon indragen i en omskakande mordutredning. Vid obduktionen upptäcks nålstick i mannens högra hand och spår leder polisen till bordell där en stor summa pengar har spenderats kvällen innan. Frågetecknen hopar sig..
Det är en spännande story med en del överraskningsmoment. En imponerande debut!