Den trolovade

The Betrothed
Bok av Kiera Cass
Ny bok av författaren till succéserienThe Selection När Kung Jameson tillkännager sin kärlek för Lady Hollis Brite blir hon både chockad och upprymd. Hon har trots allt vuxit upp på Keresken Castle, och till sammans med adelns andra döttrar tävlat om kungens uppmärksamhet. Att fånga hans hjärta är en dröm som nu gått i uppfyllelse. Men Hollis inser snart att det hon trott sig vilja mest av allt - att bli förälskad i en kung och krönt till drottning - kanske ändå inte är det lyckliga slut hon önskar sig. Och när hon träffar en utomstående man, med en mystisk förmåga att se rakt in i hennes hjärta, förstår hon att den framtid hon innerst inne vill ha är något hon aldrig kunnat föreställa sig... Kiera Cass [f. 1981] är en amerikansk författare bosatt i Christiansborg, Virginia. Hon slog igenom med serien The Selection som gick rakt in på förstaplatsen på New York Times bestseller-lista, har jämförts med Hungerspelen och sålt 11 miljoner exemplar världen över. En filmversion av den första delen i serien produceras av Netflix. Den trolovade är första boken av två i Kiera Cass nya berättelse om en glimrande kunglig romans.
Den trolovade är en händelserik, charmig och oförutsägbar ungdomsroman om en kärlek som inte blir som man tänkt sig. Handlingen är fängslande och karaktärerna är enkla att tycka om.

Kiera Cass skriver fantastiska böcker, men detta är dock inte hennes bästa. Jag saknade djup i både karaktärer och handling, för ibland gick händelserna för snabbt fram och jag hade också gärna velat få mer tid till att lära känna karaktärerna bättre.

Men bortsett från detta så är Den trolovade en bra ungdomsroman om kärlek som sätter krav. Om man gillar ungdomlig kärlek och kungligheter är detta ett fint alternativ.