Resenärerna

The Travelers
Bok av Regina Porter
I Regina Porters debutroman vävs livsöden samman i en berättelse som sträcker sig från 50-talet till nutid. Här möter du både James Vincent Jr. som trots en fattig barndom lyckas bli framgångsrik advokat på Manhattan och Agnes Miller som är en svart kvinna i Bronx med två små barn. Hur möts deras vägar och vad innebär det att vara medborgare i ett land där hudfärg fortfarande påverkar dina möjligheter?.
En tidsomspännande roman där ett stort persongalleri flätas samman med varandra över både tid och rum. Författaren beskriver väldigt väl årtiondenas olika tidsstämningar gällande utbildning och samhället i övrigt.
Vet inte riktigt vad jag ska säga om den här. Älskade den i början men sen gick det utför, men det har nog mer med mig än boken att göra. Men den tog sig fram emot slutet igen.

Resenärerna handlar om familjerna Vincent och Christie från 50-talet till 2010. Det är så många karaktärer att trots att det finns ett personregister i början av boken är de svåra att hålla reda på. Men trots det får en en väldigt ärlig bild av de två familjerna, då en får se både ljusare och mörkare sidor.

Delar av den fick mig att tänka på Vända hem, vilket ju är ett bra betyg.