Conversations with RBG

Bok av Jeffrey Rosen
Ruth Bader Ginsburg är advokat, kvinnorättskämpe och domare i USA:s högsta domstol. Hon har också lyckats bli ett populärt kulturellt fenomen, och idag har många amerikaner en åsikt om henne. I den här boken berättar hon för Jeffrey Rosen om högsta domstolen, vinster och förluster, musikintresset och familjen. Boken ger en fantastisk bild av människan bakom domsluten och åsikterna.
För alla som tror att Högsta domstolens domare bara talar i uttalanden som delas ut efter att dem blivit väl undersökta och dissekerade, så kommer Jeffrey Rosens Conversations With RBG att bli en uppenbarelse. Dessa uppriktiga och ofta djupt personliga konversationer, som utgår från åtta offentliga och privata intervjuer som genomförts under det senaste decenniet, ger insikt i livet för en kvinna som graciöst har navigerat i roller som passionerad advokat, kritisk domare och kärleksfull fru och mor.

Rosen, som har skrivit om Högsta domstolen sedan 1992 och som för närvarande fungerar som president och VD för National Constitution Center, är en vänlig samtalspartner. När Ginsburg satt i D.C. Circuit Court of Appeal, där Rosen fungerade som advokatrådgivare, fann dem vänskap hos varandra efter att ha upptäckt en gemensam, ömsesidiga kärlek till opera. Hans frågor i den här boken är välinformerade men vänliga, utformade för att dra fram den naturligt olyckliga Ginsburg snarare än att väcka kontrovers.