Hur man blir slängd överbord

Bok av Emmy Abrahamson
I den här varma feelgood-berättelsen får vi möta Jacqueline Coco Marilyn Åberg som bestämt sig för att ta en paus från sin stökiga småbarnsfamilj. Hon övertalar sin mamma att följa med på en lyxig medelhavskryssning, där hon planerar att fixa ihop modern med någon gubbe så hon själv får vila en stund.
3 utgåvor
Välj utgåva
Hur man blir slängd överbordSvenska - Inbunden
ISBN: 9789100180973
Hur man blir slängd överbordSvenska - E-bok
ISBN: 9789100180997
Hur man blir slängd överbordSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789100184506
Fredag och solen skiner över Vätterbygden. Då passar det ju fint med ett tips på en bok som gör en riktigt glad. ”Hur man blir slängd överbord” av Emmy Abrahamsson är en humoristisk feelgood fylld av dråpliga strapatser, humor och värme.

Jacqueline Coco Marilyn, kallad Jackie, lyckas övertala sin mamma att följa med på en lyxig kryssning i den Grekiska övärlden. Mamman är änka sedan 1,5 år tillbaka och nu tycker Jackie att det är dags att hitta en gubbvän till henne. Samtidigt som hon ser sin chans att få lite lyx och glamour i tillvaron. Hon behöver en paus från livet som allt-i-allo i en stökig småbarnsfamilj. Mamman vet dock inte om Jackies listiga plan och är inte lika äventyrlig som sin dotter.
Det blir en händelserik kryssningsfärd och kanske inte riktigt så fylld av glamour som Jackie tänkt sig.

Det här är en härlig bok som får mig att skratta högt flera gånger. Det är en fröjd att lyssna på Frida Hellgren som läser boken. Att dessutom få resa till de grekiska öarna, om än i böckernas värld, är ju fantastiskt i dessa tider. Emmy skriver verkligen med glimten i ögat, även om det vilar ett allvar i botten. Det är familjerelationer som prövas och som omvärderas under resans gång. Jag träffade Emmy på en författarkväll för två år sedan och hon var verkligen en sprudlande person (se bild 2) och jag förstår att hon skriver de böcker hon gör. Det var Emmy som träffade sin man i en buske och som är bakgrunden till hennes debutbok ”Hur man förälskar sig i en man som bor i en buske”, även den är en bra bok.
Om man vill läsa en rolig bok där man får skratta en hel del, är denna bok att rekommendera. Jacqueline Coco Marilyn Åberg född Jönsson drar med sin något motvilliga mamma på en kryssning. Planen är dels att koppla av från sitt stökiga småbarnsliv, dels försöka hitta en gubbvän till mamma. Lyx, glamour och Medelhavet – vad kan gå fel? Läs gärna Emmys tidigare böcker för mer tokerier och skratt.
Jag trodde att jag skulle gilla denna mycket mer än jag gjorde, men Jackie gick mig mest på nerverna, alla karaktärer kändes överdrivna och storyn var lite tveksam. Bäst var Jackies "värdelösa vetande", och visst skrattade jag ett par gånger, men på något vis kändes det mer som en historia passande för en följetong i Hemmets Journal eller dylikt, snarare än en bok. Säkert bra sällskap vid poolen, men för mig blev den dessvärre något av en besvikelse, även om författaren har potential i både berättarstil och fantasi.