Arvtagaren

Bok av Camilla Sten
Eleanors mormor Vivianne mördas och hon blir vittne. Hon såg mördaren fly iväg från brottsplatsen, men hon kan inte beskriva mördaren för polisen på grund av sin kliniska ansiktsblindhet. Det kommer fram att hennes mormor lämnar efter sig en stor och tidigare okänd herrgård. Snart visar det sig att mormor Vivianne bar på betydligt fler familjehemligheter.
4 utgåvor
Välj utgåva
ArvtagarenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789113105628
ArvtagarenSvenska - Okänt
ISBN: 9789113105635
ArvtagarenSvenska - Okänt
ISBN: 9789113105642
ArvtagarenSvenska - Okänt
ISBN: 9789113105796
Arvtagaren” av Camilla Sten är en rysligt, skrämmande och ruskigt bra thriller om mörka familjehemligheter. Perfekt läsning för denna Alla Helgona helg. En varning bara - det kan hända att du blir osocial och inte får något annat gjort än att läsa.

Eleanor är på väg till den traditionella söndagsmiddagen hos sin mormor Vivianne. I dörren möter hon en okänd person som har bråttom iväg. I hallen hittar hon sin mormor död och förstår att det var mördaren hon mötte... Problemet är att Eleanor är kliniskt ansiktsblind och inte kan beskriva mördaren eller minnas vem denne är.
Det visar sig att Vivianne har lämnat efter sig en stor herrgård, Solhöga, som Eleanor aldrig tidigare hört talas om. Tillsammans med sin sambo, sin moster och en advokat åker hon dit en helg för att bekanta sig med sitt arv. Det blir en helg de sent ska glömma. Kring herrgården finns många hemligheter begravda och det finns krafter som vill hindra Eleanor att få veta sanningen.

En nutidshistoria löper parallellt med en historisk och det är snyggt gjort. Bit för bit läggs pusslet, med oväntade händelser och krypande obehag förstår man till sist hur allt hänger ihop. En sträckläsningsbok!
Riktigt spännande och välskriven bok.
Lite vändningar i händelsen, som man ej kunnat räkna ut.
Rekommenderas!