Bergtagen

Camilla Sten

När en elev mystiskt försvinner från en internatskola i Jämtlands mörka skogar drar en polisutredning igång. Samtidigt sätter en ryktesspridning igång. Julia, som går på gymnasiet i samma område, är uttråkad och bestämmer sig för att delta i sökprocessen. Snart blir hon allt mer uppslukad av letandet och inser att det inte är första gången som elever försvinner från skolan. Boken är första delen av en trilogi.

2 utgåvor
Välj utgåva
BergtagenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789129721560
BergtagenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789129722079
Äntligen en ungdomsbok som kan mäta sig med Engelfors böckerna. Älskade den här och ser fram emot fortsättningen.
Perfekt till fans av Cirkeln.

Jag vill inte säga för mycket om den här boken för den gör sig bäst att bara hoppa in utan att veta handlingen allt för mycket.

Men jag blev fast på direkten och hade svårt att lista ut vad den var; Är det en fantasy? Är det en thriller? Och rätta svar är väl egentligen att den är båda två, för jag vet inte riktigt själv.
Kunde vara lite småseg vid vissa tillfällen men inte så man blev irriterad på det, utan det märktes att det byggde upp till något stort. Och vilket slut det byggdes upp till! Camilla Sten kan skriva och jag älskar att hon har gett sig ut på ungdomsbok-djungeln.

Väntar spänt på fortsättningen.

Har tipsat i stort sätt alla mina kollegor så nu är listan lång för att läsa denna bok, Katarina har redan läst den och hon blev lika tagen som jag, och hon läser inte vanligtvis ungdomsböcker.
Bergtagen är en YA-spänningsroman och första delen i en trilogi. En internatskola i Jämtland drabbas av återkommande mystiska försvinnanden... Boken knyts ihop till viss del men lämnar flera lösa trådar och frågetecken som jag förmodar kommer följas upp i kommande delar. Det är spännande och högt tempo genom boken. Boken drivs av handlingen. Karaktärerna känns ganska endimensionella. Måste tyvärr anmärka på småmissar i detaljer, t ex att namnet på en pappa ändras vilket gör mig lite förvirrad. Sammantaget en spännande bok med mystik som utspelar sig i norrländsk glesbygd. Jag vill gärna läsa uppföljarna!
En elev försvinner från en internatskola i Jämtland. En tjej som går i ett gymnasium deltar i sökandet av pojken som försvann men, det visar sig vara mera komplicerat än vad alla har räknat med och det inte är första gången det försvinner någon i skogarna där och flickan blir den första som finner pojken som försvann, men var han levande eller var han död?

En bok som är väldigt bra och intressant och väldigt spännande och jag längtar redan till fortsättningen av serien! Helt klart hör/läsvärd!
Bergtagen är första boken i Järvhögatrilogin som jag såg fram emot att läsa då jag verkligen gillade serien Havsfolket av samma författare, och jag tyckte att Bergtagen var jättebra! Dessutom är omslaget hur fint som helst.

Jag är lite svag för boken som handlar om övernaturliga skogar, det är så mystiskt och fängslande och det var precis det den här boken var. Jag älskade verkligen miljöbeskrivningarna och den mystiska och magiska stämningen.
Handlingen var medryckande och jag kunde knappt sluta läsa då jag blev så involverad i handlingen och ville veta vad som skulle hända.
Språket var så fint och målande och karaktärerna tyckte jag om allihopa, de var ett härlig gäng där alla var så olika varandra.

Bergtagen bjöd på en stämningsfull och fängslande läsning och nu längtar jag efter nästa bok i serien!
'Bergtagen' av Camilla Sten.

Nutid vävs ihop med förflutet i denna bok om Järvhöga Läroverk, en gammal internatskola belägen i Jämtlands skogar. En elev försvinner in i de mörka skogarna och snart fylls byn av poliser, skallgångar och rycktesspridning.
Julia, en ung tjej som först deltar i Missing Peoples skallgångskedja av tristess blir snart alltmer indragen. Och det ska visa sig att det är långt ifrån första gången en ung pojke försvinner från skolan och in i skogarna - för att aldrig mer återvända...