Kerstin, livet och döden

Bok av Helena Hedlund
"Sällsynt vacker vardagsberättelse om allt möjligt jobbigt som drabbar ett barn, med imponerande barnperspektiv." Dagens Nyheter "Helena Hedlund är en om sorgsfull författare som gör det mesta och bästa av varje episod. Kapitlen sprakar av dramatiska var dagshändelser, där realis men göds av en frodig fan tasi" Smålandsposten "En livsbejakande vardagsskildring! 5/5 " BTJ "Berättelserna om Kerstin är uppfriskande lågmälda i en annars så högljudd samtid. Utan att för den sakens skull sakna driv." Nerkies Allehanda Kerstin fyller 8 år och allt går nästan åt pipsvängen. Mamma och pappa vaknar aldrig och när de äntligen kommer med födelsedagsbrickan har Kerstin kissat på sig för att hon har väntat så länge. Som tur är tror de på henne när hon säger att det var deras gamla katt, Kattegatt, som kissade i sängen. Men något är konstigt med Kattegatt, han är sig inte lik. Kerstins bästis Gunnar beter sig också underligt. Han har besök av Pavel och det verkar nästan som om de är kära i varandra. Kerstin vill att allt blir som vanligt igen, men när det kommer till att hitta bortsprungna katter visar sig Pavel ändå vara ganska bra att ha. Det är en intensiv tid i Kerstins liv, med separationer, svartsjuka och sorg, men också med nytt liv som kommer med glädje och hopp. Kerstin, livet och döden är tredje boken om Kerstin. Första boken belönades med Slangbellan för årets bästa barnboksdebut och Nils Holgersson-plaketten för årets bästa barnbok.
5 utgåvor
Välj utgåva
Kerstin, livet och dödenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789127165199
Kerstin - livet och dödenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789127165205
Kerstin livet dödenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178530540
Kerstin - livet och dödenSvenska - Okänt
ISBN: 9789127165212
Kerstin livet och dödenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178530533
Inte riktigt lika bra som de första två böckerna men fortfarande en oerhört fin bok om den lika oerhört fina Kerstin. Jag håller fast vid att Kerstin-serien är ultimat för högläsning. Finns så oerhört mycket att diskutera samtidigt som problem ses från ett barns ögon.

I bok 3 handlar det som titeln säger om livet och döden men också om att fylla åtta år, personlig integritet (får verkligen vuxna berätta allt om sitt barn för andra vuxna?), kompisavundsjuka, fördomar (är den elaka grannen verkligen elak?) och mycket annat smått och gott som barn kommer känna igen sig i.

Jag ska definitivt läsa den sista och avslutande delen i serien, Precis som Kerstin.