Hilda och gymnastikdräkten

Christina Lindström
Hildas bästis Bella har börjat med gymnastik och tycker att det är jätteroligt. Hilda vill också vara med, så hon följer med till en träning. Där upptäcker hon något hemskt -- alla har superfina gymnastikdräkter! Vissa har till och med likadana träningsjackor. Plötsligt känner sig Hilda dum som bara har shorts och en vanlig tröja. När Hilda kommer hem frågar hon mamma om hon kan få en gymnastikdräkt, men mamma ser ledsen ut. Gymnastikdräkter är dyra. Men så kommer Hilda på -- snart kommer pappa på besök från Norge, kanske kan han köpa en dräkt åt henne?
3 utgåvor
Välj utgåva
Hilda och gymnastikdräktenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789132211966
Hilda och gymnastikdräktenSvenska - Okänt
ISBN: 9789132212710
Hilda och gymnastikdräktenSvenska - Okänt
ISBN: 9789132212178
Hilda och gymnastikdräkten är den tredje boken i serien om Hilda och hennes kompisar Bella och Henning. De tre kompisarna är alla väldigt olika som personer men de har en fin gemenskap tillsammans. I den här boken börjar Hilda på gymnastik och hon vill också ha en fin gymnastikdräkt som de andra barnen har, men hennes mamma har inte råd. Jag gillar att författaren belyser det ämnet i sin berättelse. Det finns många barn som har det som Hilda där en förälder är ensamstående eller kanske sjuk och inte har ekonomi för att kunna köpa det barnen önskar.
Författaren är fantastiskt bra på att skildra vardagen sett ur ett barns perspektiv. Det är trovärdigt och med hög igenkänning för många barn. Vi skrattar gott åt Hildas kompis Hennings som hela tiden kommer med härliga kommentarer. Berättelsen är välskriven och har ett fint flyt vid högläsning med en text som är väl avvägd för målgruppen. Vid varje kapitels början bjuds vi på smakfulla illustrationer i svartvitt som speglar texten väl. För barn som inte gillar läskiga berättelser så är böckerna om Hilda ett utmärkt val! Vi har läst alla böcker i serien, men den funkar även bra att läsa som fristående. Passar barn från ca 6 år och uppåt
-