Femte Dagen

Bok av Ulrika Amador
I Femte Dagen får vi följa ett intrikat pussel som sträcker sig över fyra århundraden. En och samma själ får bit för bit ledtrådar för att försöka lösa gåtan innan det är försent. Femte Dagen är en spänningsroman för den som vill bli uppslukad av den stora berättelsen - gripande, skoningslös och oförglömlig. Femte Dagen har hyllats som en alternativhistorisk spänningsroman, som förutom hög underhållningsfaktor även lockar till eftertanke om tid och liv i samspel. Ulrika Amador är bosatt utanför Uppsala med make och 15-årig son. Femte Dagen är hennes debutroman. Vid sidan av sitt författarskap arbetar Ulrika som klinisk prövningsledare och hypnoscoach.
När utångspunkten är att en kvinna lever tre parallella liv i tre olika århundraden tänker kanske många att det verkar väldigt förvirrande. Det är det dock inte - nej, inte alls.

Vi leds steg för steg genom en berättelse där det hon gör i en epok får återverkningar för det liv hon lever i en annan tid så fort hon vaknar upp nästa dag. Hon vet att hon är hotad, men inte av vem eller exakt varför. Tiden håller dock på att löpa ut för det ena livet efter det andra. Vem är vän och vem är fiende?

Det är det som är den stora utmaningen att ta reda på, inte minst när det gäller alla de viktiga personer ur vår historia som var och en spelar sin egen nyckelroll i berättelsen.
Jag tycker om boken väldigt mycket! Den är verkligen spännande och jag älskar verkligen att det växlar och hoppar mellan olika tidsepoker. Jag gillar hur det vävs ihop och att alla Ylvettes liv på något vis hänger ihop. Jag gillar verkligen författarens sätt att berätta och hur beskrivande allt är. Det blir inte för långdraget fast författaren får med väldigt mycket. Jag älskar verkligen boken! Jag kan nästan säga redan nu att denna kommer kvala in på topp tio 2020. Jag vill egentligen skriva mycket mer, men eftersom jag alltid är så rädd för att spoila så struntar jag i att skriva mer. Jag skriver bara att den är fantastisk och att alla borde läsa den!