Den falska rosen

Bok av Jakob Wegelius
"Ni har bett mig att skriva ner allt jag vet om mannen som kallades för Shetland Jack. Det skall jag göra. Jag skall berätta för Er om hans hårda liv. Och Ni skall få reda på den hemska sanningen om hans mystiska försvinnande. Men historien om Shetland Jack tog inte slut när hans fartyg hittades övergivet i Glasgows hamn. Och nu har Jacks öde blivit en del av mitt eget. Om detta måste jag också skriva, trots att det känns svårt. Ibland vill jag bara glömma den långa vintern i huset på Oswald Street och allt det onda som hände där. Er vän, Sally Jones" "Den Falska Rosen" handlar om fartyget Hudson Queens gåtfulla historia. Sökandet efter sanningen leder skutans besättning - maskinisten Sally Jones och skepparen Henry Koskela - till Skottland och staden Glasgows undre värld. Där tar deras resa en ödesdiger vändning. För Sally Jones står till slut själva livet på spel. "Den Falska Rosen" är en fristående fortsättning på de Augustprisbelönade böckerna "Legenden om Sally Jones" och "Mördarens apa". Jakob Wegelius böcker har läsare världen över och han har mottagit utmärkelser så som Deutscher Jugendliteraturpreis, ALA Batchelder Award (för bästa översatta barn- och ungdomsbok i USA 2018), Nordiska rådets pris för barn- och ungdomslitteratur samt Augustpriset för bästa barn- och ungdomsbok år 2008 och 2014.
3 utgåvor
Välj utgåva
Den falska rosenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789178034239
Den falska rosenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178275885
Den falska rosenSvenska - Okänt
ISBN: 9789179751173
Böckerna om apan Sally Jones är helt unika och de är snudd på omöjliga att beskriva på ett rättvist sätt, så läs dem! om du inte redan gjort det.
Det är en riktigt klassisk äventyrsroman som passar lika bra för barn som vuxna - alltså perfekt som högläsningsbok.
Sally Jones och Chiefen får denna gång ge sig in i Glasgows undre värld i jakten på den rättmätige ägaren till ett dyrt och unikt halsband. En riktig gangsterhistoria med bakhåll, båtjakter, pistolhot, smuggelgods, förrädare...och med bilder som är detaljerade, varierade och mycket fascinerande.