En stark nolla

Sara Lövestam
En stark nolla rör vid stora frågor med lättsamhet, värme och humor. Bilden av nätkontakter är kanske lite väl romantiserad, men undertonen är seriös så det går hem ändå. Och tack vare den underbara, unika huvudpersonen Texas blir boken ett rent nöje att läsa. Med en tänkvärd och allvarlig baksida är det en briljant och nytänkande bok som bör tilltala alla tonåringar.
En stark nolla är en träffsäker roman för ungdomar. Den speglar samtiden idag där en stor del av livet tillbringas på olika sociala medier. Texas har spanat in André i sin klass, men skulle aldrig kunna samla mod till att prata med honom. Istället fixar Texas en instagram där han utger sig för att vara Hilma, en blond snygg tjej. Det dröjer inte förrän de får kontakt och de utbyter hemligheter och tankar. Men när André vill ses i verkligen blir det problem.

Åh vad jag gillar den här! Det är en rapp berättelse med ett direkt språk som fångar hur ungdomarna låter idag. Texas är en karaktär som jag känner med och jag hejar på honom och vill att det ska gå bra. Jag gillar att det är en kille som är kär i en annan kille istället för de mer traditionella rollerna vi oftast ser. Boken är rolig och lockar till skratt, så mycket att maken blir nyfiken och undrar vad jag läser. Boken är väldigt bra skriven och omöjlig att lägga ner, vilket gör att jag läser hela boken i en smäll! En stark nolla rekommenderas varmt oavsett om man är ungdom eller vuxen, den passar lika bra oavsett!