Mulle på ridläger

Bok av Lena Furberg
Nu ska ni få höra: Min Molly har berättat att nästa vecka börjar SOMMARLOVET! Det är då man är ledig och gör precis som man vill hela dagarna. Det låter bra, va? Men nä, så roligt ska jag inte få ha det. Molly har nämligen anmält oss till ett ridläger. Det hör man ju på namnet att det är nåt jobbigt. Ett läger där man rider hela dagarna. Arbetsläger hade varit ett bättre namn. Men jag tänker minsann inte arbeta. Bara så ni vet. Häng med så ska ni få se!
3 utgåvor
Välj utgåva
Mulle på ridlägerSvenska - Inbunden
ISBN: 9789176215258
Mulle på ridlägerSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176215272
Mulle på ridlägerSvenska - E-bok
ISBN: 9789176215265
Mulle på ridläger är den femte delen i serien i serien Mulles dagbok. Mulle är en liten busig ponny som mest tänker på mat, faror och att hitta på små hyss för sin matte Molly. I denna bok ska de åka på ridläger eller rättare sagt arbetsläger som Mulle kallar det. Slita och jobba i värmen är inget för Mulle, men kanske blir det inte så illa som Mulle tror!?
Jag gillar att det alltid i Lenas böcker är en bredd på hästar och raser. Här finns det alltid en härlig blandning av travare, fjordingar, nordsvenskar, korsningar och andra hästar. Det är så befriande att det är så i böckerna för i hästvärlden likt den övriga världen tenderar att vara rätt snobbig och endast de med ”rätt” raser passar in enligt en del. I boken beskrivs alla olika hästar med värme och en hel del humor. Mulle är som alltid otroligt charmig och uppfinningsrik och det händer ständigt massa saker runt honom. Jag högläste boken för sonen (9 år) och vi båda skrattade högt flera gånger åt alla tokigheter som händer. Sonen är inte alls hästintresserad men Mulle vill han gärna lyssna på ändå, han har verkligen fastnat för serien. Jag läste Mulle under min uppväxt och älskade honom då och gör det fortfarande, jag tror att jag nog aldrig kommer bli för gammal för Mulle. Mulle på ridläger är minst lika bra som de innan i serien och Lenas illustrationer är som alltid makalöst fina. Boken rekommenderas varmt till alla som gillar hästar och humor!