Frallan, #5

Frallan och kärleken

Bok av Sara Ohlsson
Frallan har en mamma som gillar ordning och en mormor som avskyr att städa. Och så har hon en bästis som heter Ester. Ester och Frallan går i skolan, så de har ganska mycket att göra. En dag får de till exempel göra konst, det är ungefär som pyssel. Ester hittar en tygbit som hon ritar ett hjärta på, och i hjärtat skriver hon Frallan. Och så säger hon att Frallan får vara kär i henne, om hon vill. Men Frallan vet inte om hon vill. Och mamma säger att kär är som att vara sjuk, och i så fall vill Frallan verkligen inte bli det! Frallan och kärleken är den tredje boken om Frallan, skriven av Sara Ohlsson och illustrerad av Lisen Adbåge. 2018 kom de två första, Frallan är bäst och Frallan räddar världen.
2 utgåvor
Välj utgåva
Frallan och kärlekenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789178130108
Frallan och kärlekenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178131594
Frallan har börjat skolan och har kärleksproblem. Bästa kompisen Ester säger att Frallan får vara kär i henne, om hon vill. Men Frallan vet inte om hon vill. Hur gör man när man kanske inte vill något, men inte heller vill såra sin kompis?

ÄNTLIGEN en barnboksförfattare som beskriver kärlek och samtycke på ett så enkelt sätt. Det må tyckas självklart, men det är så viktigt att rakt upp och ner skriva att du får välja själv om du vill vara kär och även i vem. Sara Ohlsson gör detta så bra genom att hänvisa till personer i Frallans närhet; Mormor är kär i Klaus, Frallans mamma har varit kär i en kvinna och Frallan är inte kär i någon. Jag hoppas och tror att en bok som denna kan bidra till ökad förståelse och respekt för att vi alla gillar olika.
Alltså vad jag gillar Frallan!! Denna bok är minst lika bra som de andra Frallan-böckerna. Jag gillar att det är en lättläst bok och att den är så rolig. Denna har lite mer allvar i sig. Att vara kär är inte så lätt. Vi får följa med Frallan i hennes kärleksproblem vilket jag gillar. Jag tror att när man är i den tänkta åldersgruppen till denna bok är det mycket tankar och känslor. Speciellt om kärlek och vänskap.
Dessutom är illustrationerna fina och det vävs samman med texten. Jag kan bara hylla denna bok! Den är på samma plats som den första Frallan-boken, som jag älskade!