En liten värld

Bok av Åsa Hellberg
Häng med på en resa fylld av kärlek, sex, vänskap och skratt. En liten värld av Åsa Hellberg är en varm och underhållande feelgood-roman med mogna kvinnor i huvudrollerna.Har man ingen reskamrat får man väl följa efter någon som är på väg till Arlanda, tänker Elsa, 70-årig änka som inte längre vill sitta ensam i Farsta. I smyg förföljer hon slumpvis utvalda personer och hon hinner komma till både Västerås och London innan den riktigt stora resan står för dörren.Isabella, före detta filmstjärna, blir fortfarande igenkänd för sitt vackra ansikte. Vid 50 står hon i ett vägskäl och funderar på vad hon ska göra av sitt liv. Ska hon sälja sitt framgångsrika företag, ska hon flytta utomlands, ska hon någonsin våga öppna sitt hjärta för en man igen?Carina, Isabellas färgsprakande väninna, bor i England och blev nyligen lämnad av sin man för en yngre talang. När allt vänds upp och ner drar hon med sig Isabella in i ett nytt projekt: de ska bo och arbeta tillsammans på den engelska landsbygden.Slumpen, eller om det kanske är ödet, för samman Elsa med Carina och Isabella och de tre kvinnorna får stor inverkan på varandra. Alla försöker de hitta nya vägar i tillvaron, men det är betydligt svårare att förändra sig själv och sitt liv än de trodde.
5 utgåvor
Välj utgåva
En liten världSvenska - Pocket
ISBN: 9789175033969
En liten världSvenska - E-bok
ISBN: 9789137141459
En liten världSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789174332421
En liten världSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789173487894
En liten världSvenska - Inbunden
ISBN: 9789137141442
När jag gick igenom mammas böcker efter att hon gått bort hösten 2016 tog jag med mig en del litteratur hem. Mycket var sånt som funnits i mina föräldrars bibliotek sen jag var barn, men en del var modernare litteratur. Till det senare hör definitivt Åsa Hellbergs bok En liten värld. Åsa Hellbergs böcker blev jag tipsad om och vidarebefordrade tipset till mamma. Mamma blev mycket förtjust i böckerna och den här var nog den sista Åsa Hellberg-boken hon läste.

I den här boken är vänskap mellan kvinnor som så ofta i Åsa Hellbergs böcker ett centralt tema. Denna gång är det vännerna Carina och Isabella. Carina är gift och bor i England. När hennes man lämnar henne för en yngre kvinna drar hon in Isabella, före detta filmstjärna, i sina planer att driva ett Bed & Breakfast. Elsa, en änka i 70-årsåldern, har för vana att följa efter nån som ska ut och resa. Självklart korsas Elsas vägar med Carinas och Isabellas. Detta möte för med sig stora förändringar för dem alla tre. Och världen ska ibland visa sig vara mindre än en tror…

Den som vill läsa nåt lättsamt kryddat med heterosexuell erotik gör rätt i att läsa den här boken. Det är ingen djup historia, men den har sina poänger. Jag skulle kanske klassa den lite som en fars med vissa förvecklingar. Välskrivet, som alltid när det gäller Åsa Hellberg, och underhållande. Kanske inte en bok jag själv skulle ha valt, men för den som gillar kvinnor som vet vad de vill, framför allt sexuellt, och en och annan he-man (DET var länge sen jag såg det uttrycket!) passar boken finfint.

Mitt omdöme blir högt. Åsa Hellberg lyckas nämligen knyta ihop alla trådarna i slutet så att det blir trovärdigt.