Grönsaker A-Ö

Bok av Paul Svensson
Paul Svensson, känd som Sveriges främsta gröna kock, har givit ut en bok fylld av hundratals recept. Som läsare bjuds du på en uppsjö av kunskaper om grönsaker, och du får bland annat lära dig hur du får ut maximal smak ur dina råvaror. Boken pekar också på vikten av att välja närodlat.
En riktig grönsaksbibel som ger utförliga råd om tillagning och temperatur för de flesta grönsakerna. Man får en annan syn på vanliga grönsaker och vad man kan göra med dem. Ett måste om man vill lära sig mer om grön matlagning
Att läsa den här kokboken är som hur Paul beskriver det är att äta aubergine tillsammans med smör och salvia, lite som den första kyssen, när man är nykär, lika kittlande och minnesvärd. En genialisk och allt igenom vacker kokbok.
Åter en kokbok av en kock, men det här är en kokbok som kan inspirera till annorlunda och spännande användning av grönsaker. Man får också hjälp att hitta smaker som passar ihop och man får lära sig vad man kan göra med det man kastat bort.
Enda besvikelsen är att alfabetet inte är komplett- vi har inga grönsaker som börjar på X eller Ä, t ex..
En mycket välarbetad och vacker bok. Även om man inte ska laga till någon rätt för stunden så är den spännande att bläddra och fördjupa sig i. Man får lära sig det mesta om grönsakerna och också inspiration till att ta tillvara på dem. Den här boken kommer att bli en klassiker som står sig i många år. Recepten är många och lockande och precis i tiden för en allt grönare värld.