Längs spåret

Bok av Anders Falkirk
Denna bok guidar till klimatsmarta resor med tåg. Allt fler väljer svenskar väljer att resa mer hållbart. Ord som Svemester och Staycation innebär att man semestrar inom landets gränser. Samtliga resmål som denna bok tipsar om ligger i Sverige. Den beskriver även om det välutbyggda tågnätet och fakta om varje resmål.
För ett par år sedan ville vi alla resa över halva jorden så fort vi fick möjligheten. Ju längre bort, desto bättre. De senaste årens klimatdebatt har dock ändrat många svenskars förhållande till resande. Gräset är inte alltid grönare på andra sidan utan det finns faktiskt väldigt mycket att upptäcka även i vårt land. Med tåg kan man uppleva vårt avlånga land och dess rikedom.

Denna bok är full av inspirerande berättelser och tips på resmål i Sverige. Samtliga tips är såklart nåbara med tåg. Boken är full av härliga bilder som får en att vilja packa ryggsäcken och hoppa på första bästa tåg. När jag bläddrade i boken insåg jag hur vacker natur som finns i Sverige och att det verkligen finns resmål för alla smaker. Oavsett om du vill ha sol och bad, vacker vandring eller storstadsliv så kan du ha nytta av tipsen här. Mycket läsvärd!