Juni, juli, halva augusti

Marie-Louise Marc 

Hanna är 42 år och trivs med sitt liv i Stockholm, men när mormodern skadar sig måste hon åka till Storsjöhöjden för att hjälpa den gamla damen. I den lilla jämtländska byn möter hon återigen Mattias som hon hade en passionerad romans med i tonåren. Problemet är att Hanna bär på ett sår som aldrig riktigt läkts.

2 utgåvor
Välj utgåva
Juni, juli, halva augustiSvenska - Inbunden
ISBN: 9789177712183
Juni, juli, halva augustiSvenska - E-bok
ISBN: 9789177712190
Vilken fantastisk bok! Älskade den från första stund och ville aldrig att den skulle ta slut. En riktig feelgood som den ska vara.
Vill tipsa om denna fina och mysiga feel good som nyligen släppts!

”Juni, juli och halva augusti” av Marie-Louise Marc är en härlig feel good i lantlig miljö. Allt med en början en sommar för 25 år sedan...

42-åriga Hanna trivs med livet som singel och lärare i Stockholm, men när hennes mormor skadar sig och behöver hjälp tvingas hon upp till den lilla byn Storsjöhöjden i Jämtland för att hjälpa henne. Byn där hon tillbringade sin barndoms somrar är sig lik: samma ljuvliga ängar, samma vackra vyer mot fjällen ... och samma Mattias.

För tjugofem år sedan hade Hanna och Mattias en himlastormande romans här. Idag är han getbonde med eget mejeri, och lever ensam med dottern Felicia. Det dröjer inte länge innan känslorna åter väcks till liv mellan Mattias och Hanna, och Hanna blir dessutom förtjust i 9-åriga Felicia. Ändå bestämmer de sig vuxet för att hålla det på en sommarromans-nivå. Juni, juli, halva augusti.

Men Hanna bär på en hemlighet. Ett sår som aldrig läkt. Och plötsligt sker en olycka som vänder upp och ner på hela sommaren...

En gripande och härlig feel good med allvar men också humor. En bok som är lättläst men ändå väcker eftertanke och mer-begär! Älskar karaktärerna och de lantliga miljön! Marie-Louise är en favoritförfattare.
Hanna ser fram emot en bilsemester ner till Frankrike under sommaren med sina väninnor men ödet vill annorlunda. Istället behöver hennes mormor henne då hon har brutit foten och Hannas planer blir istället att åka till mormor Margit i Jämtland. Där finns också Hannas ungdomskärlek, Mattias, som hon hade en romans med när hon var 17 år. Sen dess har Hanna inte hälsat på mormor. Vad hände egentligen den sommaren?

Hanna återser Mattias och hon inser att han är hennes stora kärlek men har de en framtid ihop? Hanna ska bara vara i Jämtland under juni, juli och halva augusti...

Många av Hannas tankar är roliga och underhållande och jag skrattade flera gånger. Det var en ömsint historia mellan henne och Felicia och Hannas sorg över at inte ha egna barn kändes verkligen i hjärtat.

Det finns i handlingen två saker jag tycker är ologiska, varav av en är att Hanna inte varit hos sin mormor på 25 år. Visst, det kommer en förklaring men den känns inte trovärdig nog för att förklara de 25 åren. Dena andra saken kan jag inte säga för jag är rädd att jag avslöjar för mycket och jag vill inte förstöra handlingen för någon annan.

Boken är feelgood och perfekt inför sommaren. Läs den om du vill ha en rolig roman med kärlek!
En underbar feelgood med både värme, allvar och djup. Författaren beskriver så fint olika typer av relationer vid sidan av den centrala kärlekshistorien. Allt placerat i en helt underbar miljö. Hoppas att det kommer en fortsättning!
En av de bästa böcker jag läst i år!
Det gick inte att hålla tårarna tillbaka, så oväntat att denna feelgoodbook blev så känslosam. Vackra vyer, fantastiska miljöbeskrivningar som får en själv att vara en del av det mysiga samhället.