Sommar vid Sommen

Camilla Dahlson

På jobbet känner sig Disa ofta utanför och förbisedd, och även på fritiden är hon ensam. När en ny medarbetare får större inflytande än Disa får hon nog och säger upp sig. Hon impulsköper en gård på landsbygden för att öppna ett bed and breakfast. Att locka till sig gäster visar sig dock vara mycket svårare än vad hon räknat med.

4 utgåvor
Välj utgåva
Sommar vid SommenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789178614271
Sommar vid SommenSvenska - Pocket
ISBN: 9789178617173
Sommar vid SommenSvenska - E-bok
ISBN: 9789178614561
Sommar vid SommenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789177796411
Efter Disa känner sig allt mer ouppskattad på och med sitt arbete som ekonom, drar hon en stor chans och flyttar från pulserande Stockholm, till vad de flesta skulle kalla "Mitt ute i ingenstans" vid sjön Sommen i Östergötland. Tanken är att starta ett Bed and Breakfast, men vägen till självförsörjning är allt annat än enkel och hon ska snart komma att stöta på problem på vägen. Lyckligtvis lyckas hon dra några ess ur rockärmen bland annat med hjälp av grann-bonden...

Vill man koppla bort tankarna en stund på semestern och hänga på ett nyöppnat b&b mitt ute i skogen, där allt blir lite som det blir, är detta rätt bok att läsa!
Jag återkommer hela tiden till att jag tyckte boken var avkopplande och åter avkopplande. Men också väldigt rolig med en snäll anda. En lagom mängd karaktärer att hålla reda på och väldigt lättläst, en helt enkelt genom-go och varm sommarbok att vila i. Kommer definitivt vilja läsa vidare i serien om Sommen!
En mysig bok om livet på landet för en storstads tjej. Hon har många idéer och det blir mycket strul men det löser sig till det bättre. Det går att leva sig in i naturupplevelserna i boken och själv njuta av lugnet av livet vid Sommen.
En somrig, härlig feelgood fylld med roliga och genuina karaktärer. Dock kändes vissa händelser för snabba. Det kändes nästan som att handlingen påskyndades och tappade då också sitt djup. Bortsett från detta, så är detta den perfekta boken till sommarläsningen!
En superhärlig sommarbok som passar perfekt i hängmattan eller på bryggan.kreativitet och mod som följer Disa att starta ett B/B, man blir glad och nyfiken åh vill veta mer om Disa
Detta var en bra feelgood-bok som var lättläst och som gick snabbt att läsa. Jag tycker att miljöbeskrivningarna är riktigt bra, och det kändes som att jag var med i boken! Även personbeskrivningarna är fina, och jag fick en bra bild av varje person som var med. Huvudkaraktären, Disa, hade jag lite svårt för i början, när hon klagade på allt och alla, men hon växte i mina ögon och ju längre jag kom in i boken desto mer ville jag att den inte skulle ta slut! Jag tycker om Camilla Dahlsons sätt att skriva och även tonen. En nackdel kan väl vara att boken är ganska förutsägbar och problemen i boken som uppkommer löser sig väldigt snabbt. Men är man bara ute efter trevlig sommarläsning och en bok utan stora bekymmer så är denna perfekt! Omslaget är något av de mest somriga och glädjefyllande jag sett!
En mysig feelgoodbok där Disa blir less på sitt ekonomjobb i huvudstaden och flyttar ut på en gård i landet. För att locka dit gäster så kommer hon på att hon ska erbjuda älgsafari efter att ha hittat älgbajs och sen när de gästerna åker så kommer hon på att hon ska erbjuda en akvarellkurs om några veckor så att hon hinner lära sig lite om det. Hennes granne Anton, som man kan lista ut hur det ska gå med på en gång, erbjuder sig att hjälpa till med älgsafarin och får sedan stå modell på målningskursen. Det var ändå rätt roligt att läsa om hennes påhittighet och gästerna som kommer och vad som händer Disa och hennes nära. Några allvarligare ämnen tas även upp i boken, vilket gav den ett visst djup. Disas karaktär är det jag gillade mest i boken.
Betyg saknas
Om man inte provat innan så vet man inte om man kan, det är lite den mentaliteten som speglas i denna bok. Disa är rejält less på sitt liv i Stockholm där hon arbetar som ekonom på ett stort byggbolag. Hennes liv i Stockholm är en stor kontrast i jämförelse med vad hon hade när hon växte upp i Linköping. I Stockholm har hon svårt att hitta sin plats både på arbetet och på fritiden, vilket gör att känslan att vara ensam och övergiven tar allt större plats.
När Disa inte längre får uppskattning för sitt arbete och när en ny kollega får bättre betalt får Disa nog och säger upp sig. Hon drömmer sig bort från hektiska Stockholm där allt bara handlar om pengar och status, hon drömmer om ett annat liv än det som kretsar kring en karriär och hon är trött på att hennes vän inte inser sitt alkoholproblem och dessutom aldrig har tid att ses.

Innan hon har hunnit blinka så har hon lyckats sälja sin lägenhet och köpa en stor gård vid sjön Sommen, strax utanför Linköping där hennes föräldrar bor. Hon som inte ens vet hur man tar hand om en gård. Men det kan väl inte vara så svårt. Disa är fast besluten om att hon ska lyckas med sitt uppdrag och sin dröm att starta ett bed and breakfast på gården.
När de flesta runt om henne tvivlar på hennes förmåga brinner hennes kämpaglöd allt kraftigare, hon ska lyckas.

Disa får kämpa med att dra turister till gården och lockar med både älgsafari och målarkurser. Hon som aldrig själv har sett en älg eller målat en tavla. Till sin hjälp har hon sin granne som klampar in utan att be om lov och på något magiskt sätt lyckas hon få flera bokningar till sin gård.

Den här boken visar verkligen på att bara man vill, så kan man. Att man inte ska ge upp sina drömmar och mål trots att människor runtom en försöker få dig att tänka om. Författaren Camilla Dahlson har verkligen lyckats förmedla Disas kämpaglöd, envishet och tro på sig själv och man vill aldrig sluta läsa. Man vill veta vad Disa ska hitta på härnäst, vad hon ska dra till med för att locka turister samtidigt som hon ska hjälpa personer i hennes närhet som har det tufft. Det enda man önskar är att boken skulle vara längre, man vill läsa mer!

Sommaren vid Sommen är en feelgood-roman som passar unga vuxna och vuxna som vill ha härlig och lättsam läsning.