Rättskiparen

Bok av Lotta Luxenburg
När Isabella Knyckare, vid specialenheten Stockholmsgruppen, kommer över uppgifter om ett hemligt polisnätverk hamnar hon åter i utsatt läge. Nätverket är misstänkt för att ha ställt sig över lagen i jakten på Stockholms värsta brottslingar. Vilka av kollegorna i Polishuset kan Isabella lita på? Hur långt är de skyldiga beredda att gå för att sanningen inte ska komma fram? När Isabellas internutredning dessutom visar att hennes fästman, som blivit ihjälskjuten i tjänsten, var ett oskyldigt offer i nätverkets kamp mot den organiserade brottsligheten, blir Isabellas utredning djupt personlig. Rättskiparen är den andra fristående delen i en ny spänningsserie om poliserna Isabella Knyckare och Nikolaj Malmsten och deras kollegor i Stockholmsgruppen, en specialenhet inom NOA, Polisens nationella operativa avdelning. LOTTA LUXENBURG kommer ursprungligen från Sundsvall men bor i dag i Stockholm. Hennes tidigare böcker har lockat stora skaror med ljudbokslyssnare. Boken Spårlöst blev också nominerad till Storytel Awards, tidigare Stora Ljudbokspriset. Sagt om Lotta Luxenburgs tidigare böcker: "Boken är en bladvändare med korta kapitel som är både spännande och nervkittlande ... Den gick inte att lägga ifrån sig." Lollos Bokörna om Infiltratören "En riktigt intressant författardebut." Lena Jeppsson, Dast Magazine "Författaren har skrivit en bok om det omöjliga och allra mest hemska." Nisse Scherman, Svenska Deckarakademin
Det här är den andra och fristående delen i serien Stockholmsgruppen om poliserna Isabella och Nikolaj. Boken handlar om att Isabella kommer över uppgifter om ett hemligt polisnätverk och hamnar i ett utsatt läge. Nätverket misstänks för att ställt sig över lagen. Isabellas man blev skjuten i tjänsten i sitt arbete som polis och nu har Isabella fått fram uppgifter som visar att han var ett oskyldigt offer i det hemliga nätverkets kamp mot brottsligheten. Nu är frågan vilka kollegor kan hon lita på i polishuset?

Jag hade inte läst den första boken med det var inga problem att komma in och läsa del två direkt. Den här boken var verkligen en bok i min smak, jag gillade den skarpt. Den är lättläst och har korta kapitel vilket jag älskar. Jag fastnade direkt i boken och sträckläste den, den är spännande, har ett bra driv och tempo - en riktigt bladvändare. Bokens slut är helt galet - vilken cliffhanger! Borde vara förbjudet att avsluta böcker på det sättet....så nu längtar jag till att nästa bok ska komma ut så att jag får läsa fortsättningen.
Ännu en bra bok som handlar om polisernas arbete. Jag tycker författaren skriver på ett fängslande sätt. Det är svårt att lägga i från sig boken och upplösningen blir oväntad. Det är lite kortare kapitel och det tycker jag är bra. Jag läser gärna mer av Lotta Luxenburg och om Stockholms gruppen.