Illvilja

Bok av Sofia Sigfridsson
Just när journalisten Claudia tror att hon nått toppen av sin karriär fallerar allt. En känsla av ensamhet och en längtan efter något nytt leder till en misslyckad affär med chefen och konflikter på jobbet. Fast besluten att inte visa sig besegrad bestämmer sig Claudia för att följa upp ett tips om ökande sjukdomsfall på en förskola i Dalarna. Händelserna, som först verkar peka på ett lokalt problem, visar sig vara del av en global konspiration inom matindustrin. Claudia kan inte låta bli att gå till botten med historien och inser snart att hon har med riktigt mäktiga krafter att göra ... "Illvilja" är en välskriven deckare med högt tempo och många tvister. Sofia Sigfridsson, född 1975, är en svensk kommunikatör och författare. Hon kommer från Stockholm och debuterade med spänningsromanen "Illvilja" 2019. Sofia har alltid varit samhällsintresserad och mån om att hänga med i vad som händer i världen, något som lämnar tydliga spår i hennes skrivande.
3 utgåvor
Välj utgåva
IllviljaSvenska - Pocket
ISBN: 9789178850525
IllviljaSvenska - E-bok
ISBN: 9789178850723
IllviljaSvenska - Ljudbok
ISBN: 9788726483161
Betyg 3+
Den här boken handlar om Claudia som är journalist och precis vunnit pris för sitt arbete och är på toppen av sin karriär. Men efter en misslyckad affär och konflikter på arbetsplatsen väljer hon att säga upp sig och börja arbeta som frilansande journalist. Efter tips börjar Claudia intressera sig för om det finns något samband mellan de ökande sjukdomsfallen på en förskola i Dalarna och kosten som köps in.

Den här boken överraskade mig positivt - den är välskriven och startar riktigt bra och jag dras direkt med i storyn. Stundtals är den väldigt spännande och jag kan inte sluta läsa boken. Jag tycker att boken har ett spännande och fängslande ämne kring en konspirerande matindustri. Det är en skrämmande och otäck bok om man tänker på hur lite vi människor vet om hur matindustrin internationellt/nationellt fungerar och vilket vapen det skulle kunna vara. En bra och spännande bok där matindustri och högerextremism blandas.