Metallskallar

Bok av Dan Nilsson
Äntligen kan Sara få ett lugnt och harmoniskt liv tillsammans med sin ungdomskärlek Markus - om hon bara kan komma över sin medelålderskris. Kanske blir allt bättre om hon får lira hårdrock igen. Markus söker samma lugn i sitt liv. Som nyskild tvåbarnspappa gäller det att få ihop vardagen. Men med Sara blir allting tvärtom ett smärre kaos när hon vill ta igen de förlorade åren och börjar konkurrera med hans hårdrocksband. Vem ska nu styra upp vardagen? Och det blir ju inte bättre av att de dras in i kompisarnas gamla kriser och de stökiga ungdomsåren gör sig påminda igen. Men så en vacker dag tar Sara ett drastiskt beslut som ska rädda både kärleken, vänskapen och bandet - ett beslut som leder dem från hemkvarteren i Årsta till Sweden Rock Festival i Blekinge. Allt kommer att bli bra - om alla bara är med på hennes planer. METALLSKALLAR är en relationsroman kryddad med humor, attityd och nostalgi där det mesta i livet definieras av rockmusik. Har hårdrockaren förändrats - eller är det världen runt omkring som inte längre är densamma? Det här är Print on Demand-utgåvan." DAN NILSSON är född 1971 i skånska Eslöv, där han växte upp med att lyssna på musik och spela i olika rockband. Som vuxen fortsatte han med musiken i rollen som hårdrocksrecensent, men framför allt utvecklades han som journalist och tidningsmakare. Han är också utbildad manusförfattare för film och tv, samt har skrivit spänningsromanerna Bevakaren (2015) och Jag följer dig (2017). Han bor numera i Årsta, Stockholm, tillsammans med sin familj.
En bok som man verkligen känner igen sig i.Huvudpersonerna är Sara och Marcus,de är gifta och börjar känna av medelåldern vilket gör dom lika osäkra som tonåringar.

Boken kretsar kring Marcus band Betrial som repar vaeje fredag och Saras nerlagda band Witches of Wrath.Den handlar om hederskodex till familj och vänner och hur sådant verkligen kan spåra ur.

Tjejerna får en spelning på Hard Attack som de klarar med bravur och får ett halvt löfte om en spelning på Sweden Rock.Till slut snor de sina mäns biljetter till festivalen och drar dit.Även männen befinner sig där.På fyra dagar under festivalen gör de upp med allt de gått och burit på sig inombords sedan deras vänskap började som tonåringar.De får perspektiv på det som varit och hur livet är nu.

Det finns en rad igenkänningsfaktorer oavsett om man är en metallskalle eller ej.Jag gillar att varje kapitel har en låttitel.Det finns mycket humor,och jag skrattar mycket med karaktärerna men det finns också mycket som öppnar för eftertänksamhet.Bokens budskap är i mångt och mycket Var dig själv för det kan ingen vara åt dig!

Språket är rakt på och karaktärerna är trovärdiga.Hårdrockens alla kodex finns med utan att bli klyschig.Det är en bok som mycket väl hade kunnat ha utspelat sig i verkliga livet för den handlar om helt vanliga hårdrockare!
Metallskallar av Dan Nilsson.
Sara jobbar på tidningen Go men vantrivs lite i det trygga välformade ekorrhjul som livet blivit. Att vara 40+, gift med sin ungdomskärlek, mamma till hans barn om än inte biologiskt ger Sara lite skav, som att ha på sig kläder som inte sitter rätt.
Markus, Saras make, är föräldraledig med yngsta barnet, lirar hårdrock med sitt band som spelat tillsammans i 25 år utan att slå stort. I Markus band spelar tre till och nu har flickvännerna/fruarna ledsnat på att deras partners tar speltiden för givet. När bandet sedan bokat sin årliga tripp till Sweden Rock lackar några ur. Dags att tjejerna också får ha lite kul. De startar upp sitt gamla hårdrocksband igen och får snabbt en eftertraktad spelning som de klarar med bravur.
En bok full med hårdrocksvibbar och livskriser. Stundom var läsningen en tripp längs memory lane