Resa över avgrunden

Birgitta Lindqvist
Det var en gång en kvinna, som satt vid kanten av ett stup med sin bästa väninna, solen sken och deras ben dinglade över kanten. Plötsligt ställde väninnan en fråga: "Om du måste kasta ner antingen din man eller dina barn i avgrunden, vad skulle du välja då?" "Jag skulle kasta ner barnen", svarade kvinnan. Så stark var hennes kärlek till mannen vid hennes sida, att hon var beredd att offra sina barn för hans skull. Så mycket större upplevde hon därför hans svek, när han lämnade henne för en annan kvinna. Detta är en berättelse om flykt och överlevnad. Vem är denna kvinna som en mörk vinternatt måste ställa livet mot väggen för att ge det en chans att visa henne att det trots allt är värt att leva? Trots skammen att inte kunna älska och att inte vara älskad. Och trots vetskapen att hon inte är den viktigaste personen för någon. Allra minst för sig själv. Hon flyr tomheten, packar sin väska och beger sig ut på en ensam och oförutsägbar resa över en avgrund, som hela tiden hotar henne. Men genom möten med människor lär hon sig att kärleken finns i många former och att livet är värt att leva. Hon finner glädje i detaljer och lär känna nya sidor av sig själv som öppnar för en större frihet. Resa över avgrunden är Birgitta Lindqvists trettonde bok.
3 utgåvor
Välj utgåva
Resa över avgrundenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789188849519
Resa över avgrundenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789188849670
Resa över avgrundenSvenska - Okänt
ISBN: 9789188849687
En underbart tankefull bok om livet och döden och det där emellen. Underbara visdomsord från alla möjliga ställen på jorden i en bok om stor sorg. Jag kommer på mig själv med blyertspenna för att stryka under extra tänkvärda meningar.

Bokens huvudperson har blivit lämnad av sin man efter 40 års äktenskap. Vem är den kvinna som står där, ratad och ensam?

Birgitta skriver med inlevelse i korta kapitel som fångar smärtan samtidigt som den ger inblickar i platser och händelser runt jorden. En del sekvenser är aningen obegripliga för mig som läsare men de fungerar ändock som passager till de riktiga guldkornen.

En modig och tänkvärd bok. Läs den vettja!