Kyrkan

Bok av Caroline Engvall
Kyrkan, fjärde delen om Ulrika Stenhammar och Lovisa Ling av Caroline Engvall.
Några fågelskådare gör ett makabert fynd en dag när de finner kroppsdelar hängande från en bro. Ulrika Stenhammar, som vaggar fram med sin gravidmage, är med i utredningsgruppen. Men hennes tillstånd gör att hon måste ta det lugnt. Samtidigt mår hennes sambo Lovisa Ling sämre och sämre, på väg att bli utbränd. Hon mår så pass dåligt att hon väljer att säga upp sig från sitt jobb på tidningen Dagbladet.
Under utredningen sker ytterligare ett mord och mycket pekar på en nedlagd verksamhet som kallades Kyrkan. En plats dit vissa personer fick komma för vård. En plats som Lovisa har viss koppling till i sin ungdom. Några av namnen som figurerar i utredningen stämmer med Lovisas vänner från det förflutna, Ulrika vet inte riktigt hur hon ska förhålla sig till allt detta.
Men viktigast av allt - vad kopplar ihop offren? Kommer det att bli fler offer?
Innan Ulrika riktigt hinner slutföra utredningen blir hon inlagd på sjukhus på grund av graviditeten. I samma veva försvinner Lovisa...
Tempot och spänningen är högt. Väldigt läsvärd!
Utgiven 2020
Ytterligare en kanonbra bok från Caroline Engvall. Den här, precis som de tre föregående böckerna, tar upp ett ganska tungt ämne och det blir läsning som berör på djupet. Caroline ägnar stor del av sin tid åt kampen mot sexuellt utnyttjande av unga och det återspeglar sig i hennes romaner.
Bitvis var den så nästintill outhärdliga att läsa, rätt brutal och rätt rå. Det var nästintill så jag slutade att läsa .
Men sedan tog nyfikenheten överhand och jag var bara tvungen att få veta.
Vem? och varför?
Det är en berättelse med högt tempo, rappt språk och en extremt spännande, gripande och oerhört ruskig berättelse.
Rekommenderar varmt boken Kyrkan, men läs helst serien från början
Wow, såå himla snyggt omslag!! Och wow en gång till!! För Caroline Engvall har gjort det igen!! Hon har skrivit ännu en ruggigt bra bok i serien om Ulrika Stenhammar. Det är välskrivet och spännande från första till sista sidan. Kyrkan, liksom tidigare böcker i serien, bjuder både djup och bredd, med viktiga ämnen i handlingen. Tror att Kyrkan är den bok jag tycker bäst om hittills, fast helt säker är jag inte. Har du inte läst Kyrkan än så har du något att se fram emot. Och har du ännu inte läst någon av böckerna i serien så säger jag bara, lyllos dig, du har massor av superspännande läsning framför dig . Kyrkan får ☕☕☕☕+en rejäl påtår.
Mycket välskriven bok, spänning, mord, fasansfulla hemligheter, ångest, galningar och mycket mer.
Älskar tempot i boken, det är aldrig en lugn stund och vips så är boken slut.
Ha tid när ni ska läsa, när man börjat går det inte att lägga den ifrån sig.