Frusen fjäril

Butterfly in Frost
Bok av Sylvia Day
Teagan har till slut lyckats lägga det förflutna bakom sig. Nu har hon en tillvaro som hon trivs med. Hon har ett bra jobb som hon älskar, bra kompisar och ett eget hus som hon har rustat upp. Men så flyttar Garreth Frost in i ett hus på samma gata, och Teagans värld vänds än en gång upp och ner.
6 utgåvor
Välj utgåva
Butterfly in FrostEngelska - Pocket
ISBN: 9781542016735
Frusen fjärilSvenska - Inbunden
ISBN: 9789189007826
Butterfly in FrostEngelska - Inbunden
ISBN: 9781643584508
Frusen fjärilSvenska - E-bok
ISBN: 9789189007833
Frusen fjärilSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789189007840
Frusen fjärilSvenska - Pocket
ISBN: 9789189007857
Tjosan kossan här går det undan. Ha ha. Tom så jag inte var bered på det men kul för det fick mig banne mig att -ojjj.
En smarrig sensuell bok med det traditionella katt o råttan lekandet. Men också en dos av sorg & saknad. Av förlorande.
Får jag va lite gnällig så störde jag mig på namnet Teagan. Trodde först det va ett killnamn. Försökte inbillia mig själv att hon hete Megan istället ha ha ha
🟡🟠🔴🔴🟠🟡
"Du borde inte sitta på en hylla & samla damm"
"Han är för snygg för mitt bästa"
Frusen fjäril av Sylvia Day.
Teagan har precis fått ro i sin tillvaro efter att ha brutit upp från New York, sin man och vänner.
Helt oväntat får hon en ny granne, Garrett. Hela han är som en virvelvind och hans mål är att storma iväg med Teagan och hennes känslor.
Med sitt förflutna är hon väldigt försiktig och vill gå sakta fram men passionen och åtrån mellan dem är sprakande och svår att motstå.
Boken är första Day kommit ut med på några år och den är i tunnaste laget. Upplägget är det vanliga bland hennes böcker: kvinna möter man, attraktionen är omedelbar men på grund av bagage ger sig ingenting lätt. Men - och här kommer ett stort plus - slutet är helt oväntat! Boken är värd att läsa bara för slutets skull 🥰
Teagan känner sig trygg. Hon är äntligen nöjd med livet. Hon älskar sitt jobb, har fantastiska vänner och huset har hon totalrenoverat. Att allt inte är rosenrött och att något fick henne att bryta upp och börja om är tydligt. Men vad det är som skett pratar hon inte om. Men hon har lagt det bakom sig, kommit till ro och gått vidare.

En dag möter hon den fantastiskt snygge Garrett Frost, som flyttat in i huset bredvid hennes. Han ställer allt på ända, river hennes skyddsmurar och tar sig snabbt in i hennes liv. Vem är han?
Han bär på en stor sorg efter ett förlorat barn och ett brutet äktenskap. Teagen har svårt att värja sig mot hans sorg, som på något sätt påminner om hennes egen.

Jag hade inte väntat mig så väl beskrivna *harkel* scener. Lite för målande passion för mig.
För mig är Sylvia Day mest känd för sina böcker i Crossfire-serien. Jag har tidigare läst en bok av författaren och det var tyvärr inte en bok som föll mig i smaken. När jag läste baksidestexten på denna bok så tyckte jag den lät som en härlig bok med kärlek, relationer och passion.
I boken får vi möta Teagen som är tillfreds med livet, hon har vänner, jobb och en lägenhet som hon renoverat från golv till tak. Tills en dag då Garret flyttar in i huset bredvid och som på något sätt har en oemotståndlig utstrålning som Teagen inte kan motstå.

Boken var lättläst och hade knappt 200 sidor så den var snabbläst och har ett underbart bokomslag. Jag hade dock svårt för boken, jag tycker den saknade handling och det låg väldigt mycket fokus på sex. Jag har inga problem att läsa sexscener utan jag själv är ganska frispråkig, men i denna bok så var det i stort sett det enda som det skrevs om - det blev för mycket och det var ganska grova sexscener och ord. Däremot så överraskade slutet mig positivt, det var oväntat - så tyvärr så blev inte denna bok något för mig.
Frusen fjäril är vacker, sorglig, sexig och kul!

Detta är en snabb bok som är svår att slita sig ifrån. När jag började läsa kände jag att denna boken kommer jag inte kunna sluta läsa förens jag har läst klart!

Detta var den första boken av Sylvia Day som jag läst, och jag skulle inte ha något emot att läsa fler böcker av författaren i framtiden. Författaren sparar inte på sex och frustration, det är sånt vi får ta del av ganska snabbt in i boken och det passar bra in i storyn!

Slutet av boken gjorde en stor vändning i storyn, det fick mig att inse att jag inte visste så mycket om karaktärerna som jag trodde att jag gjorde.

Boken får 4/5 stjärnor från mig!
Frusen fjäril är skriven av den framgångsrika författaren Sylvia Day. Hennes mest omtalade böcker är Crossfire-serien. Jag har läst en bok innan av författaren och den lämnade inget djupare avtryck efter sig. Tyvärr gör inte Frusen fjäril det heller. Det är en ganska ytlig berättelse om Teagan och Garett. Båda har jobbiga upplevelser med sig i bagaget men jag saknar ändå ett djup, det när aldrig riktigt fram hur jobbigt karaktärerna har det. Jag blir tyvärr inte berörd av varken karaktärerna eller berättelsen i sig. Ändå fram till slutet ser jag den med ett bottenbetyg men slutet överrraskar och är det som är det bästa i hela boken. Det var väldigt oväntat och skakade om allt och lyfte berättelsen lite. Boken är otroligt lättläst och eftersom den är så tunn (194 s) går den väldigt fort att läsa. Normalt föredrar jag böcker som är lite tjockare så man hinner lära känna karaktärerna ordentligt men i det här fallet var det rätt skönt att den var så tunn!
Teagan är äntligen tillfreds med livet. Hon har ett vackert hem, fina vänner och ett jobb som hon älskar. Hon har äntligen börjat lämna det förflutna bakom sig och funnit lite ro. Men så flyttar Garreth Frost in i huset bredvid och hela Teagans liv vänds upp och ner.

Frusen fjäril går fort att läsa, det är en relativt lättläst bok. Jag gillar ju den här typen av böcker, det är kärlek, sex och möten mellan två människor som är emotionellt sargade. Boken är det absolut inget fel på, men för mig som fullkomligt älskade Crossfire-serien som Sylvia Day skrev för några år sedan, är det svårt att inte jämföra böckerna med varandra. Speciellt när flera av karaktärerna dyker upp även i den här boken. Den här lever inte riktigt upp till mina förväntningar, men är fortfarande en helt okej romance-bok. Hade jag inte läst Crossfire-serien så hade jag nog fullkomligt älskat Frusen fjäril. Men slutet alltså! Det såg jag verkligen inte komma. Så bra! Jag blev helt ställd.