Snälla pappa, sluta

​Tell me you're sorry, Daddy
Bok av Caryn Walker
En sann historia om två rädda flickor med en våldsam far om övergrepp som bara en av flickorna överlevde. Caryn Walker berättar sin historia om övergreppen men också om rättegången mot sin far trettio år senare. Han dömdes till sexton års fängelse, och först då insåg Caryn vilken överlevare hon var. Hon var tvungen att berätta historian, för sig själv men framförallt för sin syster Jennifers skull.
En gripande bok om övergrepp på barn . En pappa som förgripit sig på sina barn , men ingen som reagerar . Nu berättar ena dottern om detta efter många år av tystnad . Hon vill ge sig själv och systern som är död efter att inte orkat mer.
Hemsk att läsa och att en pappa kan göra då mot dina barn . Och en mamma som te bryr sig .
Läsvärd och tänkvärd .
Vilken hemsk, men viktig historia! Ett vittnesmål av händelser som skett och som fortfarande sker. Jag tror det är viktigt att vara ödmjuk inför det faktum att det finns barn, närmre än du tror, som faktiskt far illa. Även om det är svårt att veta och upptäcka, att man iaf gör vad man kan för att ta reda på vad som sker om man fattar misstankar kring att någon far illa (eller för den delen mår dåligt)! Känns som att pedofili är mer utbrett än nånsin för att det idag är mer lättillgängligt på grund av teknikens framsteg och det känns oacceptabelt. Barn ska få vara barn och inget annat.. Klart läsvärd!
Vidrigt. "Snälla pappa, sluta" är en vidrig skildring av hur en man utnyttjar och manipulerar sin egen dotter. Men det är också en berättelse om hur en mor negligerar och behandlar sina egna barn väldigt illa. Det gjorde ont i mig att lyssna på och gång på gång ville jag ställa mig upp och skrika åt dessa så kallade föräldrar att sluta. Att de skulle låta dessa flickor vara.

Jag hade föredragit om "Snälla pappa, sluta" hade skrivits mer kronologiskt - nu hoppade Caryn Walker mellan tidsepoker och händelser. Fast jag har full förståelse för att den inte har bättre kronologisk följd och varför (det förklarar också Caryn Walker i slutet av boken). Jag kan inte ens föreställa mig hur det är att ha upplevt något sådant!

Med hjälp av spökskrivaren Linda Watson-Brown har Caryn Walker lyckats ge sin hemska berättelse ord. Berättelsen är skriven på ett mycket gripande sätt och kommer stanna kvar hos mig länge.
Hur kan man som förälder göra så fruktansvärt mot sin barn. Att leva i en värld av skräck och tro att man inte kan se något ljus framtid. Gråten satt i halsen genom hela boken och förtvivlan att man inte hjälpte barnen mer än vad de gjorde. Man ville hoppa in och hjälpa dem. En bok som verklighet få en att vakna till och inse att det finns en grym värld för vissa och att man måste hjälpa människa.