En gång slockna alla stjärnor

Kristina Falk
Visa pris inkl. frakt Inkl. frakt
Bokus
189 kr
Laddar in senaste priserna...
fri frakt
Adlibris
189 kr
Laddar in senaste priserna...
fri frakt
Ej verifierad butik
En gång slockna alla stjärnor
189 kr
Book Outlet
197 kr fri frakt
Bokbörsen (begagnade böcker)
220 kr + 59 frakt
Vilket bok, vilken debut. Blev så berörd av denna bok och den kommer att följa med mig ett bra tag framöver.
I En gång slockna alla stjärnor får vi följa ungdomarna Freja och Varg genom vänskap, kärlek, glädje och sorg. Som ungdom själv i dagens samhälle med många runt om mig som lider av psykisk ohälsa så värmer det i hjärtat när andra uppmärksammar och förmedlar på ett realistiskt och seriöst sätt tankar om psykisk ohälsa, och detta har Kristina gjort riktigt bra. Rekommenderar verkligen denna bok för både ungdomar och vuxna.
Det här är en riktigt stark bok som lever kvar i mitt hjärta länge, länge...

Kan ett hjärta fyllt av bottenlös sorg även bli sprängfylld av kärlek? Fridas pappa har drabbats av ALS och hon flyr från Umeå till Stockholm. Hon lämnar sin döende pappa, sin oroliga mamma och den gravida tvillingsystern för att komma bort från allt.
Genom Pim-Pim som hon delar lägenhet med träffar hon Varg. Vincent Varg som har hoppat av sitt rockband, har djupa ärr på armarna och han gör allt för att glömma sin familj. Det är mycket fest, sprit och annat. Ett bottenlöst hål och så mycket svärta. Det gör stundom ont att läsa boken men den har ett sååå viktigt budskap! ❤️ Vi måste våga prata om psykisk ohälsa och självmord med de unga och med varandra!

Under läsningens gång är det så mycket glädje, skratt, sorg, tårar och kärlek. Jag gillar den här boken riktigt mycket!
Det här är en bok som precis alla borde läsa, gammal som ung. Den handlar om så mycket fint, som vänskap, kärlek, självständighet, mod, självförtroende och kreativitet. Men också om så mycket tungt och mörkt, som våld, dysfunktionella familjer, att må väldigt väldigt dåligt och om att vara anhörig till någon som är sjuk fysiskt och/eller psykiskt.

Kristinas sätt att skriva, särskilt om det tunga och svåra, är helt fantastiskt. Hon blandar perspektiven mellan bokens huvudpersoner Freja och Varg i ganska korta kapitel och väjer inte för att beskriva varken det vackra eller vidriga.

Meningsuppbyggnaderna och ordvalen känns rätt och äkta för karaktärerna och situationerna. Jag som läsare kommer in i berättelsen och läsningen bara flyter på, går inte att stoppa! Jag har inte riktigt ord för att beskriva vad den här boken gjorde med mig, mer än att den kommer stanna länge i mitt hjärta.

Det här är en otroligt viktig bok!