ABC med Asters anka

Bok av Fia Rönnertz
Följ med Asters anka på en bokstavsresa från A till Ö. Träffa Ninos nalle, leta efter häxans hus med Hedvig och lär känna Zorans zebra. Med på färden finns Ankas lilla vagn som är full av spännande saker: bubblor, cyklar, tröjor och mycket mer. De korta alfabetsverserna är uppbyggda kring respektive bokstav och på varje uppslag får vi möta ett nytt barn och massor av grejer som representerar just det barnets bokstav! Fia Rönnertz arbetar som förskollärare och är bosatt på Gotland. Med ABC med Asters anka debuterar hon som barnboksförfattare. Hennes kluriga alfabetsverser bjuder in till läsning för alla bokstavsintresserade, från de allra minsta till barn upp i skolåldern. Lotta Geffenblad är illustratör och animatör. Hon har gjort mängder av bilderböcker, bl.a. Augustnominerade Astons stenar och böckerna om Vina Vina tillsammans med Jujja Wieslander.
2 utgåvor
Välj utgåva
ABC med Asters ankaSvenska - Inbunden
ISBN: 9789129719413
ABC med Asters ankaSvenska - E-bok
ISBN: 9789129723601
ABC med Asters anka av Fia Rönnertz med illustrationer av Lotta Geffenblad är en bok om Astrids anka som tar oss igenom hela alfabetet. Varje bokstav har ett eget uppslag som är fyllt med bilder på saker som börjar på den bokstaven och sedan står de såklart också i textform.
Bilderna är roliga och berättar en liten historia som främst berättas i bildform. De är tokiga och roliga men kanske hade det varit lite roligare om de alla hörde ihop på något mer sätt än att Asters anka är med på alla sidor (om det finns det så har jag inte upptäkt den).
En trevlig och fin ABC bok.