Bara min

Bok av Pia Hagmar

Ingenting är sig likt längre. Julis föräldrar är mitt uppe i sin skilsmässa. Båda två beter sig underligt men på olika sätt: pappa är liksom snällare, medan mamma är lite för glad. Det är jobbigt att de bråkar, men Juli upptäcker snart att tvisten också innebär vissa fördelar. Båda två försöker locka över Juli till sin sida -- mamma bjuder med henne till Irland och pappa lovar att köpa en ponny till henne.

Resan till Irland börjar som ett äventyr men slutar i chock när det visar sig att mamma hela tiden haft hemliga planer.

Väl hemma i Sverige igen börjar jakten på den perfekta ponnyn, den som Juli drömt om i flera år. Den som är min, bara min. Men det är inte fullt så enkelt att köpa ponny som Juli tänkt sig.

Mindre

Ingenting är sig likt längre. Julis föräldrar är mitt uppe i sin skilsmässa. Båda två beter sig underligt men på olika sätt: pappa är liksom snällare, medan mamma är lite för glad... Mer

2 utgåvor
Välj utgåva
Bara minSvenska - Inbunden
ISBN: 9789132212246
Bara minSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789132212390
Bara min är den andra boken i serien Två världar som handlar om Juli som går i sexan. Juli älskar hästar och har drömt om egen häst under flera år och nu verkar det äntligen som hennes dröm ska gå i uppfyllelse. Hennes pappa har lovat att han ska köpa en häst åt henne nu när mamma och han flyttat isär och de ska skiljas.

Jag gillade den första boken om Juli och den här är till och med snäppet bättre. Här känns det som vi får komma Juli mer inpå djupet och ta del av hennes tankar och åsikter. Det är en realistisk skildring av hur det är när ens föräldrar flyttar isär och när man som barn hamnar lite mitt i mellan och inte vill göra någon föräldrar besviken. Jag tror att många barn kan känna igen sig i berättelsen och att den kan tilltala även de icke hästfrälsta läsarna. Boken tar även upp avundsjuka bland kompisar vilket också känns som ett ständigt aktuellt ämne. Jag kan känna igen mig i Juli från när jag var barn, jag drömde om en egen häst från jag bara var ett par år gammal och lyckan blev stor när jag som nioåring äntligen fick infria den drömmen. Boken är lättläst och har ett fint flyt och det märks att Pia är rutinerad på att skriva hästböcker. Det är trovärdigt och väldigt bra! Serien passar barn från 9-10 år och uppåt, men kan även läsas med stor behållning när man är vuxen!