Guldmakaren

Bok av Mats Ahlstedt
5 utgåvor
Välj utgåva
GuldmakarenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178353392
GuldmakarenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178353385
GuldmakarenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789178353354
GuldmakarenSvenska - E-bok
ISBN: 9789178353361
GuldmakarenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178353408
Betyg 3
Full fart!

Ännu en fartfylld deckare om Ella Werner och hennes kollegor i Göteborg. Det händer, som ofta i författarens böcker, en hel del och det i högt tempo. Jag har läst det mesta av författaren och han levererar alltid. Så även denna gång. Jag tycker dock att de tidigare böckerna i serien (detta är bok nr 5) har varit bättre. Denna känns inte helt realistisk och historien känns lite som att ”koka soppa på en spik”. Men. Det är helt OK som förströelse medan jag fixar hemma.
Jag tycker att böckerna om Ella Werner fungerar bra som en skön avkoppling inte för råa och inte för blodiga utan sådär lagom. Karaktärerna är trovärdiga, alla har såväl bra som mindre bra sidor.
Storyn sticker väl inte ut så speciellt från övriga deckare i den här genren, inget wow alltså men helt klart läsvärd.
Du får en snabbläst bok med korta kapitel som har ett relativt bra driv. Trots det så saknar jag en spänning och pirr. Den tar liksom inte höjd och fart och den känns rätt så platt.

Tråkigt att behöva konstatera att denna bok inte tillhör hans bättre.Jag har läst hans tidigare böcker om Fatima Wallinder, och jag tycker att de är så mycket bättre.

Det här är femte boken i serien om profileraren Ella Werner och för att riktigt hänga med i handlingen rekommenderar jag dig att läsa de tidigare böckerna i serien. Du kan läsa mina tankar om dem https://bokprataren.blogspot.com/2020/07/guldmakaren-mats-ahlstedt.html
Det är många tankar som går genom mig när jag läser denna bok och den är spännande från början till slut, och det är ett högt tempo hela tiden.
Jag gillar att det är korta kapitel, men att det även är bra beskrivet utan att vara för långrandigt.
Mats har bra språk som inte är för komplicerat, och även om man inte läst hans andra böcker i denna serie så är det lätt att komma in utan att känna att man missat massor.
När jag läste så kände jag flera gånger att jag bara måste läsa hans andra böcker och att jag får lägga en ny författare till min lista av favoriter.
De som gillar spännande böcker som har ett högt tempo och aldrig blir tråkig så rekommenderar jag denna till er.
Man vill verkligen aldrig lägga ifrån sig boken och när man väl måste så finns det på något sätt en tomhet.
Bokens avslut ger en mersmak och jag kan lätt säga att jag vill att nästa del i serien ska vara skriven och släppt (helst redan igår), så jag kan fortsätta dras in i världen om Ella och Nicklas.