Det angår inte mig

Bok av André Petrisson
Vad händer när man ser allt utifrån och inte orkar engagera sig i något? Niklas jobbar som socialsekreterare men bryr sig för den sakens skull inte så mycket om sina medmänniskor. Han bor ensam. Lever ensam. Äter ensam. Han tycker sig vara ganska nöjd med sin tillvaro. Niklas kollega Viola däremot är inbiten idealist och tror på det goda i allt och alla. Hans vän Jonathan tycker däremot att samhället har utvecklat en offermentalitet och att alla ska ta ansvar för sina egna liv. Niklas orkar inte ta ställning. För det angår ju inte honom. Eller? Det angår inte mig är en samtidsroman som utspelar sig i Göteborg och Eskilstuna. Samhällsdebatten står som bakgrund för Niklas inre resa. De många samtidsreferenserna skapar en känsla av sammanhang, vilket gör att läsaren enkelt kan relatera till bokens handling och karaktärer.
3 utgåvor
Välj utgåva
Det angår inte migSvenska - Pocket
ISBN: 9789178851362
Det angår inte migSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178851911
Det angår inte migSvenska - E-bok
ISBN: 9789178851577
Boken handlar om Niklas som arbetar som socialsekreterare men bryr sig inte speciellt mycket om sina medmänniskor. Han lever och äter ensam men är ändå nöjd med sin tillvaro i livet. Niklas kollega Viola däremot är idealist och tror på det goda i allt och alla. Niklas vän Jonathan tycker att alla i samhället ska ta ansvar för sina egna liv men Niklas orkar inte ta ställning.

Boken är välskriven med ett bra språk som gör att den blir lättläst och det gör att man som läsare förstår bokens budskap. Jag tycker att författaren beskriver sina karaktärer bra och boken är väldigt detaljrik, intressant och ger ett djup. Det är en annorlunda bok och kanske Inte den typ av böcker som jag vanligtvis läser men jag är glad att jag har gjort det, för den ger tid för eftertanke. Om man bara läser boken rätt upp och ner så kan man tycka i första tanken att boken inte handlar om något speciellt utan att man bara för ta del av Niklas vardag under en tid. Men när jag reflekterar med mig mig själv så har boken verkligen ett djup. Att följa hur Niklas från att till en början inte bryr sig om särskilt mycket till att bli en en fin medmänniska som engagerar sig och visar empati - det är precis som i verkliga livet - att vi alla människor kan utveckla oss och bli bättre medmänniskor.