Mulle och julshowen

Bok av Lena Furberg
Min Molly har satt upp en massa konstiga saker i mitt stall. Du anar inte. Blanka röda bollar som liknar äpplen, men som jag inte får röra, för Molly säger att jag skulle DÖ om jag åt upp en sån. Glittriga snören som jag inte heller får äta av, för då skulle jag hamna på djursjukhuset för operation. Molly säger att hon ordnar julstämning i stallet, men vad är det för vits med stämning om den inte går att äta? Va?
Har ni inte läst om Mulle så gör det genast. Det är en otroligt rolig ponny med ett hjärta som en vildhäst. Han busar konstant med sin ägare och sticker iväg och gör sin egen grej. Passar utmärkt som högläsning för barn från 4 år men annars som kapitelbok för den nyblivne läsaren som just knäckt läskoden.
Mulle i julskrud kan det bli bättre? Nej jag tror faktiskt inte det! Härlig berättelse av Mulle och kompisen Tulpanöra. Rekommenderas varmt!

Molly; Mulles människa vill väldigt gärna vara med på ridskolans julshow. Det får hon gärna; villkoret är att hon gör det UTAN Mulle (se tidigare actionfyllda Mulleböcker). Molly är förtvivlad och Mulle konfunderad... Han sörjer inte direkt julshowen men han vill inte se sin människa ledsen. Då kommer den kloka Tulpanöra på lösningen; se tillbaka till det som varit...

Söt och Gullig bok om en av mina favorithästar Mulle!