Hemlig slav: En sann historia

Secret Slave
Bok av Anna Ruston
Anna växer upp i en dysfunktionell familj och känner sig helt ensam i världen när hon som 15-åring blir vän med en trevlig taxichaufför. Hon njuter av uppmärksamheten och går med på att följa honom hem för att träffa hans familj. Det skulle dröja över ett decennium innan hon lyckades fly därifrån. Anna hålls fångad av en sadistisk pedofil och utsätts för tortyr och outsägliga sexuella övergrepp. Det ständiga våldet och förnedringen leder till flera missfall. Fyra gånger föder hon barn, som alla tas ifrån henne direkt efter födseln. Räddningen kommer först efter tretton år, men trots att hennes psyke är nerbruten och hennes kropp svårt misshandlad, lyckas Anna till slut ta sig ur traumat.
Hennes mamma och pappa vill inte veta av henne. Hon har sin mormor och morfar men hon känner sig ensammast i världen ändå. När hon, Anna, är 15 år rymmer hon och försöker hitta någonstans att vara men hon hamnar i händerna i en man och hans stora familj som håller henne som slav. I 13 år får hon stå ut med grov misshandel, barnafödande där barnen säljs bort. Familjen är muslim och därav ska man lyssna på mannen, som utger våld och våldtäkt på henne. Han är en sadistisk pedofil och hans mor manar på honom att tortera och straffa Anna. Fler män inom den stora familjen ger sig på henne. Många vistelser till sjukhus och intensiven men alltid pratar mannen med bortförklaringar och alltid är det två stycken från familjen som vaktar henne under dessa vistelser där. Men en dag händer något som kanske gör henne fri från det helvete hon får utstå. En fruktansvärd och sann historia som Anna måste få utså. Många gånger var jag tvungen att pausa och reflektera för mig själv i det hon varit med om. En tår då och då kunde jag inte hålla ifrån att fälla under bokens gång. Jag önskar ingen skulle få bli utsatt av allt det här. Så noggrant beskrivet allting så man tappar hakan. Hur grym kan människa vara egentligen?!
En bok som man verkligen fastnar för i första stund man börjar läsa. Den är väl skriven och man har lätt att förstå den.
Man får följa en kvinnas kamp om överlevnad i den mest hänsynslösa miljö man kan tänka sig.
Den väcker starka känslor men lämnar ingen oberörd.